Yalvaç’ta YHK Hatıra Ormanı oluşturuldu

25 Eylül 2012 14:56

Yüksek Hakem Kurulu (YHK) üyeleri,  Yalvaç Belediyesi tarafından adlarına oluşturulan “Hatıra Ormanı” ve ağaç dikme töreni için hafta sonu Yalvaç’a geldi. Üyeler,  törenin ardından Yalvaç’ın tarihi ve kültürel mekanlarını da gezdi.

Yalvaç Belediyesi tarafından Kızılca Mahallesi üzerindeki tüm şehri gören tepede oluşturulan Yüksek Hakem Kurulu Hatıra Ormanı ağaç dikim töreni için Başkan Ümran Sayış önderliğindeki üyeler ve ailelerinin oluşturduğu 49 kişilik gurup 22 Eylül 2012 Cumartesi günü öğleden sonra Yalvaç’a geldi. Konuklar, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ve Cumhuriyet Başsavcısı Muharrem Çetin tarafından Yalvaç Anlatan Meydan’da karşılandılar.  Başkan Tekin Bayram rehberliğinde Anlatan meydanı gezen üyeler ardından Pisidia Antiokheia antik kentine çıktılar. Burada da kazı başkanı Doç. Dr. Mehmet Özhanlı tarafından antik kent ve kazılar hakkında bilgi aldılar.

23 Eylül Pazar günü saat 10:00’da ağaç dikim töreni gerçekleştirildi. Törende Başkan Tekin Bayram, YHK Başkanı Ümran Sayış ve Kaymakam Ahmet Altıntaş tarafından birer konuşma yapıldı. YHK Başkanı Ümran Sayış konuşmasında ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini, Anadolu’yu gezerek hatıra ormanları oluşturduklarını söyleyerek, Yalvaç’ta da böyle bir alanın oluşturulmasında kendilerine fırsat veren Belediye Başkanı Tekin Bayram’a teşekkür etti.

Törenin ardından sırasıyla Yalvaç Müzesi, Tıraşzade Konağı, Kaş Mahalledeki koruma projeleri yürütülen tarihi dokulu sokaklar, mahalle taş fırını, Mustafa Bilgin Kadınlar Sanat Evi, Keçe Evi, Eski Deri Fabrikası binası ve Deri sanayi Açıkhava müzesini gezdikten sonra öğle saatlerinde Yalvaç’tan ayrıldılar.

Bu haber 1519 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...