“Hükümet, askeri personelin sorunlarına sırt dönmüş bulunmaktadır”

11 Şubat 2014 16:16

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM’de yaptığı konuşmada askerî personelin sorunlarına AKP iktidarı sırt döndüğünü belirterek, “otuz beş yıldır terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Sizler, bizler rahat koltuklarımızda otururken bu insanlar sahada canları pahasına bu mücadeleyi vermişlerdir. Dolayısıyla, bu insanların, askerlerimizin bu taleplerini  yerine getirmek, sadece bu Hükûmetin değil, her hükûmetin boyun borcudur” dedi.

Milletvekili Korkmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi ; “Sözlerimin başında, basının yüz karası, sansürün sembolü hâline gelmiş Habertürk’ü ve onun basın ahlakı üzerine yemin etmiş, sonra da bu yeminini bizzat küçük menfaatlere pazarlamış gazete yöneticilerini ve Fatih Altaylı’yı telin ettiğimi burada belirtmek istiyorum. Ve yine sözlerimin başında, İstanbul Milletvekilimiz, terörle mücadele denilince ilk akla gelen şerefli komutan Sayın Engin Alan Paşa’yı da bir kez daha buradan selamla, saygıyla yâd etmek istiyorum.

Değerli milletvekilleri, bu kürsüden askerî personel ve onların özlük haklarıyla ilgili birçok konuşmalar yapıldı, belki 6-7 kez bizzat ben yaptım. Burada birçok arkadaş da yine kendi görüşlerini açıkladılar. Ama üzülerek söylüyorum, ne dersek diyelim, Hükûmet sağır, Meclisteki AKP çoğunluğu sağır, bir şey duymuyor veya bir latif söz var ya: İşine geldiğini duyuyor. Zülfüyâre dokundu mu, bir gecede MİT Müsteşarıyla kanun çıkarıyorsunuz, bir gecede HSYK Kanunu’nu Genel Kurula indiriyorsunuz, bir gecede hâkim, savcı, polis kararnameleri çıkarıyor, insanların ocağına incir ağacı dikiyorsunuz. Yahut yandaş bir iş adamını korumak ve kollamak maksadıyla Kamu İhale Kanunu’nu bilmem kaçıncı kez değiştirip kalbura döndürüyorsunuz. Ama işinize gelmedi mi, insanlar sıkıntıdaymış, ölmüş, yanmış, umurunuzda değil.

Binlerce insanımızı, askerimizi ilgilendiren bir konudan bahsediyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki sivil memurlar, uzman jandarmalar, uzman erbaşlar ve astsubaylar… Sivil memurlar, birçoğu üniversite mezunu, hatta içlerinde yüksek lisans, doktora yapan arkadaşlarımız dahi var. 55 bin kişiler, aileleriyle birlikte 250 bin kişi. Ama her ne hikmetse MİT Müsteşarı 1 kişi, Bilal 1 kişi, Reza Zarrab vesaire 1 kişi, onlar için anında koruma kollama yasaları çıkarılıyor ama sivil memurlar 55 bin kişi torba yasada yok. “1, 55 binden büyük.” AKP’nin anlayışı bu. Kendinden olunca 1, 55 binden fazla. Ama merak etmeyin, seçimin kıyamet günü, 30 Mart geliyor;1 mibüyük, 55 bin mi göreceksiniz. Sadece bu ilgisizliğinizin bile size sandıktan binlerce kırmızı kart çıkmasına sebep olacağını, az kaldı, göreceksiniz.

Diyoruz ki: Bunlar sivil memur, adı üstünde. Ne diye Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen askerî makamlarca yargılanıyor, askerî disiplin cezalarına çarptırılıyorlar? Yüzlerce hâkim ve savcının yeri Bilal oğlan için değiştirilirken 55 bin, aileleriyle 250 bin kişilik kitleye yapılan bu haksızlığa daha ne kadar göz yumacaksınız? Fiilî hizmet hakları ve fazla mesai ücretlerinden mahrumiyet, lojman ve sosyal tesis haksızlıkları, insan onuruna yakışmayan servis ve çalışma ortamları, eğitimlerine uygun emeklilik statülerinden, görevde yükselme şanslarından bir türlü istifade edememeleri; bunları defalarca dile getirdik. Artık hiç olmazsa bir-ikisini çözün ve iyi niyetinizi gösterin.

Sayın Bakan, bunların bir kısmı için kanun çıkarmak da gerekmiyor, iki dudağınızın arasında. Nedir bu rahatlık, bu vurdumduymazlık? Bunlar sizin personeliniz değil mi? Ya uzman erbaşlar, bunları da mı personelinizden saymıyorsunuz? Sayın Bakan, Allah rızası için bunların kurmuş oldukları dernekleri -SİMED gibi, efendim, EMUZDER gibi- bir karşınıza oturtun, bir muhatap alın ve bu sorunları birinci ağızlardan dinleyin.

Bırakın çözüm üretmeyi, bunların sorunlarından bile habersizsiniz. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Sizin Başbakanınız, hatta şu AKP Grubundan vekillerinizin çoğu bile uzman jandarma ile uzman erbaş arasındaki farkı bilmiyor. Daha adlarını, statülerini bile bilmiyorsunuz.

Şu anlattığım, arkadaşlar, 3269 sayılı Yasa’ya tabi uzman erbaşlarla ilgili. Başbakan Siverek’te “Çözün bu insanların meselelerini.” diyeli yıllar olmuş. Bir gelişme var mı? Yok. İnsanları kandırmak için miydi bu söz, yoksa Başbakan ne dediğini bilmiyor mu?

Zorunlu emeklilik yaşları 45’ten 60’a yükseltilmeli, üniformalarıyla emekli olmalarına fırsat tanınmalı. Aldıkları sağlık raporları ve disiplin cezaları ekmekleriyle oynanmasına vesile oluyor, defalarca söyledik. Bu zalim uygulamaya derhâl son verilmeli. Ek göstergeleri yoktur, ek göstergeleri olmayan tek meslek grubudur hatta. Yaklaşık 25 yıllık uzman erbaş ile 1 yıllık uzman erbaş arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Lojman hakları, sivil memurlarla birlikte kullanılmak üzere, sadece toplam içinde yüzde 5. Bu kontenjan artırılmalı.

Değerli milletvekilleri, uzman jandarmaların eğitimine uygun olarak emekli olamama sıkıntıları hâlâ devam ediyor. Üniversiteyi bile bitirseler intibakları yapılmıyor. Ortaokul mezunu gibi mesleğe başlatılıyor ve emekli ediliyorlar. Orduevlerinde üvey evlat muamelesi görüyorlar. Türk milletinin bu yiğit evlatları maalesef o üniformanın kendisine vermiş olduğu daha birçok haktan istifade ettirilmiyor.

Sayın Bakan, bunu gidermek için kanun çıkarmaya gerçekten gerek yok, niye çözmüyorsunuz? Milliyetçi Hareket Partisinin vermiş olduğu bir kanun teklifi var. İktidar bu teklife de sırtını dönmüş, yok sayıyor. Demokratikleşme paketleriyle devlete, millete karşı ihanet etmiş çetelere yeni haklar sunulurken teröristle savaşan, gazi olan, şehit olan bu insanlara hakikaten AKP iktidarı sırtını dönmüş durumdadır.

94 bini aşkın muvazzaf ve 120 bin emeklisiyle astsubaylarımızın da çok ciddi ve birikmiş sorunları vardır. Bu sorunları yine Milliyetçi Hareket Partisi olarak birçok kez verdiğimiz kanun teklifleri ve Meclis araştırma önergeleriyle dile getirdik. Seçim beyannamemizde de taahhüdümüz ortada. Güvenlik tazminatlarının ödenmesi başta olmak üzere, maaşlarının iyileştirilmesi, öğrenim durumlarına uygun olarak derece ve kademeleriyle birlikte intibak işlemlerinin yapılması, makam ve görev tazminatı verilmesi, emekli emniyet ve MİT mensuplarına seyyanen yapılan ödemeden astsubayların da istifade ettirilmesi gibi haklı talepleri var. MİT ve emniyet teşkilatı mensuplarına ve emeklilerine her ay seyyanen yapılan 100 liralık ödeme artık komik kalmıştır. Bu zam en 300 liraya çıkarılmalıdır. Son iki ayda dolardaki yükseliş bile yüzde 25 seviyesindedir. Hayat pahalılığı tavan yapmışken bu ödemeler hâlâ yerlerde sürünmektedir. Ayrıca, bu miktardan subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da faydalandırılmalıdır. Bu zam TÜFE oranına endekslenerek her yıl tartışma konuşma olmaktan çıkarılmalıdır. Terörle mücadelenin ve vatanına, milletine, bayrağına sadakatin sembolü hâline gelmiş geçici köy korucularımız da sahipsizdir. Bölgede halkın arasında dolaşan PKK eşkıyalarının bölge temsilcileri de bunu aynen bu şekilde ifade etmektedir. “Yüzde 85’i bizim yanımızdadır, yanımızda olmasalar da bir görelim hele!” diye konuşmaktadırlar. Devletimizin bekası için mücadele vermiş bu insanlarımıza sahip çıkmak ve onların özlük haklarında iyileştirmede bulunmak için Hükûmet için namus meselesidir. Bu konuda, Milliyetçi Hareket Partisi olarak her türlü desteği vermeyi vaat ediyoruz.

Değerli milletvekilleri, otuz beş yıldır terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Sizler, bizler rahat koltuklarımızda otururken bu insanlar sahada canları pahasına bu mücadeleyi vermişlerdir. Dolayısıyla, bu insanların, askerlerimizin bu taleplerini  yerine getirmek, sadece bu Hükûmetin değil, her hükûmetin boyun borcudur. Ancak, bu Hükûmetin bu ana kadar dile getirilen talepleri dinlediğiyle ilgili de maalesef bir iyi niyet besleyemiyoruz. Dolayısıyla, Hükûmeti bir kez daha uyarıyoruz. Binlerce, aileleriyle birlikte milyonlarca insanı ilgilendiren Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını daha fazla mağdur etmeyin. Bakın, bu konuda, muhalefet de getireceğiz her konudaki teklife destek vermeye hazırdır”.

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...