Vereceğiniz karar, geleceğinizin sigortası olacak’

11 Şubat 2014 16:21

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Tunceliler ve Yeşilköylüler Derneklerini ziyaret etti. Yanında MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte derneğe ziyarette bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk ziyareti Tunceliler Derneği’ne oldu. Dernek Başkan Yardımcısı Baki Der ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Günaydın, 5 yıl önce nasıl bir belediye devraldıklarını ve şu anda nasıl bir belediyeye ulaştıkları hakkında bilgiler verdi. Dernek Başkan Yardımcısı Baki Der ise, Başkan Günaydın’ı aralarında görmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, dernek olarak taleplerini iletti.

Ardından Yeşilköylüler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne geçen Başkan Günaydın’a, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın ve partililer de eşlik etti. Sıcak bir ilgiyle karşılanmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 30 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine dikkat çekerek, 29 Mart 2009 tarihi öncesini hatırlatarak konuşmasına başladı.

29 Mart 2009 öncesinde şehirde gergin bir ortam olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı Yalçın, “Belediyeden araçların içeri girecek kadar gergin bir ortam vardı, bir zulüm dönemi vardı” dedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın göreve gelmesiyle birlikte itibarını kaybetmiş olan bir belediyenin düzlüğe çıkarıldığını anlatan İl Başkanı İsa Yalçın, “Yusuf Ziya Günaydın başkanımız önce borçları kontrol altına aldı, giderlerdi tıkadı. Bugün ise dinamik, yatırımları yapan belediyeden söz edebiliyorsak, 5 yıllık dönem iyi değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi’nin Türkiye’de en fazla vergi ödeyen ve yatırımlarını yapan bir belediye durumuna geldiğine dikkat çeken MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bugün Ispartalı hemşehrilerimiz kendi memleketlerine sahip çıkmak adına, kim ne derse desin doğruyu biliyor. Hükümetin 11 yılda Isparta’ya yaptığı kalıcı bir hizmet yok. Isparta küçüldü. Bugün Burdur, Afyonkarahisar Isparta’dan çok daha iyi bir duruma geldi. Bunların hepsi teşvikten kaynaklanıyor. Isparta çıkan teşviklerin hiçbirisinden faydalandırılmamıştır. Türkiye’de fakir daha çok fakir, zengin ise çok daha zengin olmuştur. Isparta’mızda Türkiye’nin en fakir illerinden birisi haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Pomza sahaları ve bims fabrikasının Isparta’ya geri kazandırıldığını dile getiren Yalçın, ‘Bazıları buranın geliri ne kadar diye soruyor. Yarın gelsinler buraları 5 ay içerisinde belediyenin görevi fabrika yapmak değildir diyerek özelleştirirler’ dedi.

Türkiye’nin dolayısıyla Isparta’nın 2015 seçimlerine kadar çok önemli bir dönemden geçeceğine dikkat çeken MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Isparta’nın yerel yatırımlarının devam edebilmesi ve tamamlanabilmesi için Yusuf Ziya Günaydın güçlü bir şekilde görevine devam etmeli. Sizden daha büyük bir güç yoktur. 30 Mart Isparta’nın kader seçimidir. Bu vereceğiniz destek geleceğiniz için verilecek destektir. Sizlerle birlikte ülkenin yol alması için desteğinizi bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, vereceğiniz karar, geleceğinizin sigortası olacaktır” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi’ni hem teslim eden, hem de teslim alan bir başkan olarak durumu bildiğini kaydeden Yusuf Ziya Günaydın da, “Isparta Belediyesi teslim ettiğimizde en zengin belediyelerdendi, teslim aldığımızda ise en fakir duruma düşürülmüş” dedi.

Belediye Başkanlığı görevine tekrar gelmesiyle birlikte aynı gün içerisinde 5 ayrı icra ile karşı karşıya kaldıklarına değinen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bir sakinlik içerisinde, bir yangın nasıl söndürülecekse onu uyguladık. Borçları topladıktan sonra şehri toplamamız ve yatırımlara geçmemiz gerekiyordu. Borçlar bizi 2,5 yıl boyunca oyaladı. Planlamamızı yaptık, en iyi şekilde uyguladık. 15 Ocak 2011 tarihini Isparta’nın miladı ilan ettik ve yatırımlarımıza hız verdik. Fabrikalar kurduk, altyapılar yaptık, sosyal tesisler inşa ettik. Isparta’mız bugüne kadar hiçbir teşvikten yararlandırılmadı. ‘Belediyenin görevi fabrikalar kurmak mı?’ diye soruluyor. Teşviki verseydiniz de, işadamlarımız fabrikalarını başka yere taşımak zorunda kalmasaydı yatırımları şehrimize yapsaydı. Biz de istihdam oluşturmak adına fabrikalar kurduk” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi’ni bir önceki dönem yönetimine teslim ederken kasasını da, tekrar teslim aldığında kasasındaki durumu da en iyi bilenlerden birisi olduğunu aktaran Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta Belediyemiz şu anda yine Türkiye’nin en zengin belediyelerinden birisidir” dedi.

Isparta’nın altyapısıyla yapılan diğer yatırımlarıyla kurtulduğunu aktaran Günaydın, “Belediye olarak bir hedef seçtik ve hedefimize ulaşıyoruz. Hiçbir zaman Isparta’nın hizmetini aksatmadık” derken, yeni dönemde şehrin trafik ve otopark sorunlarının öncelikli olarak çözüleceğine işaret etti. Günaydın, şehrin çeşitli yerlerine toplam 6 bin 500 araçlık otopark inşa edeceklerini ve bununla ilgili olarak istimlak çalışmalarının belli yerlerde tamamlandığını duyurdu.

 

 

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...