GÜLAR’dan Sevgililer Günü’ne özel Gül

12 Şubat 2014 15:13

Sevgililer Günü'nde verilen en güzel hediye olan gül, Süleyman Demirel Üniversitesinin araştırma geliştirme çalışması sonucu artık bir günlük değil uzun yıllar yaşayacak bir formata büründü. Hayatı, aşkı, aşığın gözyaşlarını simgeleyen ve tasavvufta da önemli bir yere sahip olan güller, sevdiklerinize verebileceğiz özel ve ölümsüz bir hediyeye dönüşecek. Cam fanusta, şeker, organik maddeler, mineraller ve vitaminlerden oluşan özel bir sıvı içinde hazırlanan güller, istendiğinde toprağa dikilebilecek.

SDÜ Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı yaptığı açıklamada, kentin en büyük zenginliği olan gülden daha yüksek katma değer yaratmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında "Cam Tüplü Canlı Hediyelik Gül Prototipi Geliştirilmesi" projesini başlattıklarını söyledi. Çiçeklerin kesme olarak hediye edilmesi halinde çok kısa süre kullanılabildiğini, çeşitli yöntemlerle ömrü uzatılmaya çalışılsa da çiçeklerin bir iki haftadan daha uzun yaşayamadığını anlatan Canlı, proje kapsamında minyatür güllerin özel bir sıvı içine yerleştirildiğini, gül yağının damıtıldığı imbik şeklindeki cam fanusların içine konduğunu söyledi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen proje ile cam fanus içinde üretilen güllerin 4 ay dayanabildiğini, istendiğinde toprağa da dikilebilen güllerin uzun yıllar fayda sağlayabildiğini belirten Canlı, "Sevgilisine verdiği çiçeğin uzun yıllar yaşamasını isteyen birçok insanın ihtiyacına yanıt vermiş olduk. Bu yıl ilk kez ürettiğimiz solmayan güllere talep çok büyük. Güllerimizi sevgililer gününe özel olarak hazırladığımız kampanyayla % 50 indirimle satışa sunduk. Türkiye'nin her yerinden sipariş alıyoruz. Bu ürünümüzle hediyelik gül konusuna yeni bir bakış açısı getirdik" dedi.

Isparta güllerinin yılın sadece Mayıs ve Haziran aylarında açtığını, diğer dönemlerde gelen turistlerin ise bu gülleri çok merak ettiğine de dikkat çeken Canlı, "Cam fanus içindeki güller hediyelik eşya sektörüne de önemli katkılar getirecek. İsteyen firmalara üretim konusunda yardımcı olacağız.” Diye konuştu.

GÜLAR tarafından geliştirilen canlı gül ve diğer ürünleri sevgililer gününe özel %50 indirimler satış ofislerinden temin edebilirsiniz.

GÜLAR extension, yayım ve tanıtım ofisleri :

Doğu Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kantin Yanı Tel  : 3460

Batı Yerleşkesi Rektörlük Otoparkı Yanı Tel    : 1591

GÜLAR Teknoloji Fakültesi E-14 Girişi 2.Kat Batı Yerleşkesi Tel : 1733-1736

Satış Ofisi: IYAŞ 2. Kat

 

 

 

Bu haber 907 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...