Gül motifleriyle bezenmiş mobilyalar satışa sunuluyor

25 Eylül 2012 15:01

Isparta Belediyesi Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde üretilen ürünler açılan mağaza ile halkın beğenisine sunulurken, bu ürünlere yenileri eklendi. Gül motifleri ve yapraklarının kullanıldığı ve beyaz zemin üzerine işlenen ahşap mobilya gurupları da çok yakında satışa sunulacak.

Isparta Belediyesi Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde üretilen birbirinden güzel ahşap eserler halkın beğenisine sunuluyor. 3 yıl önce küçük bir atölyede başlatılan ve bugün yetişmiş 22 ustasıyla birlikte üzerinde gül motifleri işlenen ahşap eserler IYAŞ AVM birinci katta açılan mağazasında halkla buluşuyor. Gül sandıkları, ahşap güller, aynalar ve daha birçok ürünlere şimdide mobilya gurubu eklendi. Her biri kendisine has olan ve ileride antika niteliği taşıyacak olan ürünleri incelemek üzere Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bir aşama daha kaydettik. Atölyemizde insanoğlunun kullanabildiği tüm malzemeler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Son olarak gül motifleriyle bezenen ve beyaz renge boyanan koltuklarımız, sehpa ile sandıklarımızda çok yakında satış mağazamızdaki yerlerini alacak” dedi.

Isparta’nın simgesi olan güllerin, ahşapla buluşturulduğunu bu ürünlere ilave olarak önümüzdeki günlerde yine cam üzerine de yapılacak olan çalışmaların satış mağazalarında yer alacağını belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Her ürünümüz ayrı sitillerde yapılıyor. Ahşap ve camdan gül işlemeli geniş tabaklar, tepsiler bulunuyor. Her üründe ayrı bir gül motifi kullanılarak tamamen el işçiliğiyle yapılan her bir eser tek olacak. Bir benzeri daha bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Ortaya çıkarılan eserlerin hepsinin ayrı bir zariflikte ve dayanıklı malzemeden yapıldığını belirten Başkan Günaydın, ürünlerde Isparta gülü ve yapraklarının kullanıldığını dile getirdi. Uzun AR-GE çalışmaları sonrasında ortaya çıkan ürünlerin Isparta’ya ait olduğunu belirten Günaydın, Isparta’dan başlayan ve Türkiye’ye yayılacak olan ürünlerin yakın bir zamanda uluslar arası boyuta ulaştırılmasının hedeflendiğini anlattı.

Yine ahşap ağaç çalışmalarına ilave olarak kündekari sanatının da yapıldığından bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bugün yapılmayan veya kaybolmaya yüz tutmuş kündekari sanatını da uyguluyoruz. Kündekari yöntemiyle kapılar, pencereler üretiyoruz. Isparta’mızda yapılacak olan Etnografya Halı ve Kilim Müzemizin kapısını da tamamladık. Yine bu kapsamda 80 pencere ve kanatlarının da imalatı gerçekleştirildi. 1.5 yıl öncesinden bu çalışmalarımızı da tamamladık. Uyguladığımız ve kaybolmaya yüz tutan bu sanatlarımızın ve yeni hazırlanarak halkımızın beğenisine sunduğumuz bu ürünlerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 1120 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...