Alan değişikliği yapan öğretmene ‘atama’ kolaylığı

25 Eylül 2012 15:02

Atamadan Sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu, alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenler için başvuruların 26 Eylül tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

Bakanlığın 4+4+4 Yeni Eğitim sisteminde öğretmen sorununu giderme adına öğretmenlere alan değiştirmeleri halinde daha kolay atama yolunun açıldığını ifade eden Atamadan Sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi özellikle sınıf öğretmenleri içinde üniversitelerin Fen bölümleri, Fizik bölümleri ve buna benzer bölümlerden mezun olan öğretmenler var.

Bu öğretmenlerimiz için imkan doğdu. Zira, öğretmen hangi bölümden geldiyse alanına dönmesi halinde ataması daha kolay yapılabilecek. Milli Eğitim Bakanlığımız öğretmenlerin il içi alan değişikli için kılavuzu ve kontenjanları yayımladı. Alan değişikliği için başvurular 21 Eylül tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Alan değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin alan değişiklikleri iptal edilmeyecek” dedi Atamadan Sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu, söz konusu başvuruların 26 Eylül Çarşamba günü mesai bitimine kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 1069 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...