AK Parti açılım yaptı

12 Şubat 2014 15:32

AKP’nin Belediye Meclis ve İl genel Meclis adayları listesinde sürpriz isimler yer aldı. Henüz resmi makamlarca doğrulanmayan listelere göre AKP’nin açılım yaptığı görülüyor.

AKP’nin Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş’ın Belediye Meclis Üyeliği listesi önceki gün sabah saatleri itibariyle siyasi kulislere sızdı. AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ile İl Başkanı Osman Zabun'ın katılımıyla önceki gün akşam saatlerinde başlayan toplantı sabaha kadar sürdü. Saat 04.00'da tamamlanan görüşmeler sonucunda oluşturulan 3 kontenjan+31 kişilik belediye meclis üyeliği listesi dün genel merkezin onayına sunuldu.      

İLK KEZ BU KADAR GENİŞ BİR AÇILIMA İMZA ATIYOR

Genel Merkeze sunulan Belediye Meclis Üyeliği aday listesinde sürpriz isimler yer alıyor. Listede yer alan isimlere bakıldığında AK Parti'nin ilk defa bu kadar geniş bir açılıma imza attığı görülüyor. İl, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarına 'yok' denecek kadar az kontenjanın ayrıldığı listede çok tartışılacak isimler var. Edinilen bilgilere listede DP Meclis Üyesi Nuri Selçuk ile MHP'den istifa ederek Bağımsız kalan Seyfettin Kalem başkan kontenjanı olarak yer aldığı ileri sürüldü. Ayrıca AK Parti'nin liste başında ise İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulunan, 2 dönemdir il genel meclisi üyesi olan, milletvekili aday adayı ve belediye başkan aday adayı olan Kadir Dal’ın olduğu belirtiliyor. Teşkilat başkanlığından istifa eden Ramazan Çırak’ın da listede yer aldığı belirtiliyor.

Öte yandan El Ele Derneği Başkanı Diş Tabibi Canan Aydın’ın da listede kendine yer bulduğu ve İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Yavuz, İsmail Tanışman, DP'li Belediye Meclis Üyesi Kadir Özkan ile ITSO Meclis Üyesi Salim Güntaç ve Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü’nün de listede adı geçen isimler olduğu ileri sürüldü.

 

Bu haber 935 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...