“Günaydın Isparta’yı 575 milyon TL zarara uğrattı!”

12 Şubat 2014 15:33

CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, Başkan Yusuf Ziya Günaydın’ın son döneminde Isparta’yı müthiş zarara uğrattığını iddia etti. Günaydın’ın yatırımlar konusunda da inandırıcı olmadığını savunan Çakmakçı, “Benim hesaplarıma göre Isparta’nın toplam zararı 575 milyon TL. Hem bir şey yapamıyorsunuz hem de ilan asarak ‘Zulüm yapmadık’ diyorsunuz. Bu zulüm değil mi?” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a  yüklendi. Ayrıca SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na da göndermede bulunan Çakmakçı, ilginç bir örnek verdi.

“BİR ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİ REKTÖRÜN KOLUNA, BİR ŞEHİRDE DE VATANDAŞ BAŞKANA DOKUNABİLİYORSA ORALAR GELİŞİR”

Üniversitelerin elvan kentler olduğunu belirten ve şehirde olmayan birçok şeyin üniversitede olduğunu ifade eden Çakmakçı, “Üniversitelerin bütçeleri orta boy şehirlerin bütçelerinden daha ileridedir. Ancak üniversiteler ticaret merkezleri olamaz. Bir noktada uzmanlaşmak lazım. İspanya’da teknokentler uzmanlaşmıştır. Ama biz her yerde birçok işler yapmaya çalıştığımızdan uzmanlaşamadık. Bir üniversite ticaret yapıyorsa bilimden kopar. Tabii ki üniversitelerin gelirleri olacak. Ama gelirlerinin çoğu teknolojik ve bilimsel araştırmalardan gelmelidir. Yoksa arazileri satmak, yol üstünde apart yapmak, benim hafızam almayan bir şeydir. Sabancı yurdunun yukarısına apart yapacaksınız. Karşıda fakülteler var. Çocuk iç çamaşırıyla fakültelerin önüne çıkacak. Ne olur yapmayın? Birazcık aklı kullanın. Yurtlar, kampusun en arkasındadır. Götürün oraya yapın. Neden yapmıyorsunuz? Eğer amacımız öğrencilere yer temin etmekse oraya yaparsınız. Ama amacınız farklı ise bunu bize anlatamazsınız. Bir üniversitede öğrenci rektörün koluna dokunabiliyorsa orası gelişir. Bir şehirde vatandaş başkana dokunabiliyorsa o şehir gelişir” dedi.

ADAY OLMADAN ÖNCE DEMİREL’LE, AYBATILI’YLA,

AKAYDIN’LA VE BÜYÜKERŞEN’LE GÖRÜŞTÜM

Öte yandan siyasete girişiyle ilgili de bilgiler paylaşan ve birilerinin dolduruşuyla Belediye Başkan Adayı olmadığını belirten Çakmakçı, “Ben bir şeye başlamadan önce herkesle konuşuyorum. Sayın Demirel, Şevket Bey, Aybatılı, Akaydın ve Büyükerşen’le görüştüm. Sisteme nereden başlamalıyız? Halkla teması nasıl götürmeliyiz? Bunları istişare ettik. İnsan kendisine güvenirse bir işe girer. Birilerinin dolduruşuyla girerseniz yanlış yaparsınız. Belediyecilikte particilik olmaz. Benim yakamda artık CHP rozeti yok. Ben herkesin başkanı olmak istiyorum. Bizim için parti değil, hizmet ön planda olacak. Hiç kimseyi ötekileştirme hakkına sahip değiliz” diye konuştu.

“BAŞKAN GÜNAYDIN GÜNLÜK 90 BİN BİMS ÜRETİYORUZ DEDİ FABRİKADA ÇALIŞANLARA SORDUM GÜNLÜK 20 BİNİN ÜZERİNE ÇIKAMADIK DEDİLER!”

Diğer taraftan Başkan Günaydın’ın her platformda Orta Doğu’nun en büyük fabrikasını kurduğunu söylediğini ve günlük 90 bin bims ürettiklerinden bahsettiğini ancak bunu araştırdığında durumun böyle olmadığını ifade eden Çakmakçı, “Fabrikaların üretim kapasiteleri ve günlük üretimi ne kadardır bunu anlayamadım! Yapıştırıcı toz grubu fabrikasının saatte 15 ton kapasiteyle çalıştığını ve günlük 300 ton geniş bir dağıtım ağı olduğu söylenen bir fabrika var. Belediyemizin bu ağı nasıl dağıttığını merak ettim. Bunu öğrenmek istedim çünkü yardımımız olursa yardım edelim dedim.  Ortadoğu’nun en büyük bims fabrikası günlük 90 bin üretim yapıyormuş. Oradaki arkadaşlara sordum günlük 20 binin üzerine çıkmadık diyorlar. Belediyenin ve şirketlerin borçlar nedeniyle kamu ihalelere katılamadığı söyleniyor. Böyle olunca tam kapasiteyle çalışması mümkün değil. Bu ürünleri nasıl pazarlayacağız? Halk olarak biz nasıl yardım edebiliriz?

“3 ŞİRKETİN TOPLAM 80 MİLYON TL BORCU OLDUĞU SÖYLENİYOR”

3 şirketin 5 yıllık yönetim döneminde satış miktarları ve her birinin kar ve zararlar ne kadardır? Bu şirketlere ait 5 yıldır maliye ve sigortaya ödenen borç miktarı ne kadardır? Borç miktarının 80 milyon olduğu iddia ediliyor.  Doğruluk derecesi var mı? 3 fabrikanın alanı toplam kaç metrekare? Bu fabrikalardan kaç tanesinin arsa ve alanları icralık durumda?

Belmaş’a belediye bütçesinden sermaye aktarımı oldu mu? Yaklaşık 15 milyonluk aktarım olduğu söyleniyor. Kendileri de bunu söylemişlerdir. Bu şirketin kazancıyla ne kadar sürede ödenebilir?” şeklinde konuştu.

“HEM ISPARTA’YI ZARARA UĞRATIYOR HEM DE

AFİŞ ASARAK HALKIMIZA ZULÜM YAPMADIK DİYOR”

Son olarak Başkan Günaydın’a ITKM ile ilgili bir soru yönelttiğini ve hala cevap gelmediğini dile getiren Çakmakçı, “43 dükkânın metrekarelerine kadar Isparta halkına ne zaman gösterecekler? Bu gecikmelerden dolayı yaklaşık 20 milyonluk tazminat neden alınamıyor? Bir taraftan hastane için 3 milyon almak varken buradan 20 milyon neden alınamıyor? Bu konuda meclis kararı var mı? Bu konuda 2 suçlu var;  Birisi Sayın Balaman diğeri de Günaydın’dır. Proje yaparsam ben yaparım, başkasına ne proje yaparım ne de yaptırırım diyor. Bu proje Isparta’ya neye mal oldu? Isparta merkezindeki güzide bir alan 20 yıldır Isparta ekonomisine katkıda bulunamıyor. 130 milyon dolarlık hafif raylı sistem yapılamadı. Kredi ve her şeyi çıkmış. Sen 50 milyon dolara yap, 80 milyon dolar kar et. Isparta’ya çağdaş ulaşım aracını getir. Kamu idarelerinde süreklilik olur. Birinin yaptığını birisi bozmaz. Çöp atık entegre tesisi 15 milyon dolarlık proje yine yapılmamış. Benim hesaplarıma göre toplam zarar 575 milyon TL. Bunu yapmıyorsunuz sonra ilan asıyor ve biz zulüm yapmadık diyorsunuz. Ulaşımda her şey yapılmış, siz yolu açmıyorsunuz. Bu zulüm değil mi?” dedi.

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...