Davraz’da Moto Snow Yarışması

13 Şubat 2014 16:17

Türkiye Motosiklet Federasyonu faaliyetinde yer alan Moto Snow Yarışmalarının ilki Isparta Davraz’da düzenlenecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu motosiklet ve yarış camiasının merakla beklediği TMF 2014 Yarış Takvimini onayladı. Pist, Süpermoto, Motokros, Enduro, Drag ve Sujeti branşlarında toplam 59 yarış ve etkinliğin yer aldığı takvim 21-23 Şubat 2014 tarihinde Isparta’da yapılacak Motosnow (Kar üzerinde Motosiklet yarışı) etkinliğiyle başlayacak. Davraz’da yapılacak Moto Snow yarışmaları Türkiye’de bir ilk olacak ve ilk böyle bir etkinlik düzenleniyor.

2635 metrerakıma sahip Davraz Kayak Merkezinin 2000 metresinde yapılacak olan etkinlikte yarış parkuru kar üzerinde ve kar setlerinden hazırlanmış virajlı düz etaplı alan üzerinde hazırlanıyor. 22 Şubat tarihinde sıralama turları ardından 23 Şubat tarihinde Junior grubu (50-85cc.) yarışı yapılacak ardından yetişkinler grubunun yarışı ve çeşitli etkinliklerle yarış sonlandırılacak. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve ISMOK (Isparta Motosiklet Kulübü) işbirliğinde düzenlenecek olan Davraz Motosnow (Kar üzerinde Motosiklet yarışı) Yarışmalarına yoğun katılımın olması bekleniyor.

Bu arada Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek, Moto Snow yarışmaları için hazırlıklara başladıklarını belirterek, “Bu etkinlik Türkiye’de bir ilk olacak. Yarışmalara yoğun katılım bekliyoruz. Davraz’ın tanıtımı için bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimizi Davraz’a bekliyoruz” dedi.

Avrupa ülkelerinde örnekleri bulunan ve daha çok kar üzerinde eğlence amaçlı yapılan motosiklet yarışlarını ülkemizde ilk defa resmi yarış olarak düzenleyecek olan Isparta Motosiklet Kulübü Derneği (ISMOK) Başkanı Mustafa Yavuz Öz "Isparta Motosiklet Kulübü Derneği olarak ilgili devlet kurumlarının ve TMF’nin de desteğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Bu haber 1050 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...