Şengöl’ün Eğirdir Projeleri

13 Şubat 2014 16:21

Demokrat Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl Eğirdir için yapacağı bazı projelerini açıkladı. Projeler arasında son günlerin tartışma konusu olan Eğirdir Tren Garı da var.

Şengöl tren garından, Köprü Başına, sağlık ocağı evlerinden, Pınar Pazarı evlerine ve Kale Meydanı projesine kadar eğirdir ekonomisine katkı yapacak Eğirdir Üniversitesi kurulması projesine kadar Eğirdir’in kanayan yaralarına merhem olmaya geleceğim” dedi.

TREN GARI MEVCUT YAPISI KORUNACAK, TURİZME AÇILACAK

Tarihi Tren Garı, satışı için Özelleştirme İdaresi’nin elinde. Burası SİT alanı ilan edildi. Koruma İmar Planı yapılarak, mevcut tarihi binalar değerlendirilecek. Orayı Eğirdir’in gözbebeği haline getireceğiz.

Demokrat Parti Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl özetle şunları söyledi. Belediyenin elma bahçesini hasada iki ay kala kestiler. Arsayı parselleyip zenginlere satacağız dediler. Yapamadılar… Orayı da biblo gibi yapıp, halkımıza sanayi çarşısı vereceğiz. Sağlık Ocağı’nın oradaki evlerin hiçbir problemi yok. Heyelan alanı dediler ruhsat vermediler. Mazbatayı aldığımızda ilk işimiz biraların ruhsatlarını vermek olacak. Arkasına istinat duvarı yapılıp, yeşillendirilecek.

ŞENGÖL’DEN KALE MEYDANI PROJESİ

Kale önü meydanı yeniden düzenlenecek. Meydan göl kenarına indirilip altına otopark, üzerine Pazar yeri yapılacak. Pazar yerindeki şimdiki işyerleri, modern oluşumla yenilenecek. Çarşı içi eciş bücüş olmaktan kurtarılacak. Bazı işyerleri birleştirilerek, yıkık dökük yerler projelerle modernize edilerek, üst katları da kullandırılarak, Eğirdir’in en az 100 yıllık işyeri, konut, otopark sorunu çözüme ulaşacak.

OKUL, CAMİ, TANITIM,TAPULAR VERİLECEK

Pansiyonlu Anadolu Lisesi yapılacak. Çok zor olsa da Fen Lisesi yapımını kafamıza koyduk.

Tanıtım eksikliklerimiz giderilecek. Eğirdir, radyo, TV, görsel ve yazılı basınla dünyaya tanıtılacak. Tarihi Eğirdir kalesi koruma imar planı ile restore edilecek, kale ve arkası ihya edilecek. Kervansaray hanı, tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek ve bir kültür tesisine dönüştürülecek. Halkımızın hayvanat bahçesi dediği bizim rekreasyon alanı dediğimiz alana kır düğünü salonu, açık hava düğün parkı yapılacak. Halil Üstün Parkı yeniden ihya edilecek rekreasyon alanında sporcular için kamp tesisi yapılacak… Soğukhava deposu ve tasnifleme tesisi artık yeterli değil, ilavelerle modernize edilecek. Elma tüketiminin arttırılması için çalışmalar yapılacak. Elma bahçelerimiz için organik gübre üretim tesisi kurulacak. Camilerimiz, okullar ve tesislerin temizliği ve bakımı için hijyenik temizlik birimi oluşturulacak. Pınarpazarı kooperatifi konutlarının tapuları derhal verilecek ve etrafındaki eksiklikler giderilecek. Menderes Mahallesine cami yapımı inşallah bize nasip olacak. Göktaş Mahallemizde pek çok sorun var, hepsine çözüm getirilecek. Göktaş Plajı değerlendirilip canlandırılacak.”

BENİM PARAYA PULA İHTİYACIM YOK

Şengöl “Hacı Omar’ın, bu makamın parasına puluna ihtiyacı yok… Eğirdir’deki kan kaybını gördüğümüz için tekrar aday oldum. Burada her partiden arkadaşımın olduğunu görüyorum. Bu birlikteliğin devamını diliyorum. Yeni yatırımlar, gençlerimize iş demektir. Gençler evvela arkamızda olmalı. Orta yaşlılarımız dua etmeli, yaşlılarımız bize akıl vermeli… Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...