Türk ve akraba toplulukları işbirliği geliştirilecek

13 Şubat 2014 19:01

Isparta, SDÜ organizasyonunda “Geçmişten Geleceğe, Yerelden Evrensele Türk Dünyası Edebiyatı Forumu”na ev sahipliği yapacak. Forumla birlikte Isparta ve SDÜ yurt içindeki ve dışındaki tanıtımı adına önemli bir adım atılacak, şehrin kültürlerarası işbirliğinde bir cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlanacak.

SDÜ Rektörlüğü 20 Şubat Perşembe günü “Geçmişten Geleceğe, Yerelden Evrensele Türk Dünyası Edebiyatı Forumu” ile Türk ve Akraba Toplulukları İşbirliği’nin gelişmesine ev sahipliği yapacak. Organizasyon çerçevesinde 17 ülkeden pek çok akademisyen, yazar, editör ve bürokrat Türk Dünyası’nı SDÜ’de tartışacak. Ayrıca yazar-öğrenci buluşmaları gerçekleştirilecek.

ETKİNLİĞİN AMAÇLARI

Isparta’da gerçekleştirilecek olan organizasyonla; Edebiyatta, dilde, fikirde ve kültürde birliğin sağlanması, Türk Devlet ve Toplulukları arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını güçlendirerek eğitim, bilim, edebiyat, sanat, ekonomi ve daha birçok alanlardaki işbirliğinin gelişmesine imkân sağlamak, Türk toplulukları olarak Türk Dünyası’nı güçlenmesine, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak, Türk Dünyası’ndaki eğitim, kültür, tarih, medeniyet ve edebiyat sahalarına ışık tutarak kültürlerarası iletişime öncülük etmek ve

Isparta ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki tanınırlığına katkı sağlamak amaçlanıyor.

KİMLER KATILACAK

TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseînov, Kazakistan’dan Türk Dünyası yılın edebiyat adamı Tölen Abdik, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı ve eski milletvekili Anar Rızayev, 17 Türk Devlet ve Topluluğu’ndan Yazarlar Birliği Başkanları, önde gelen edebiyat dergilerinin editörleri ve bilim adamları.

KATILIMCI ÜLKELER

Azerbaycan, Başkurdistan, Gagavuz, Irak, İran, İran Türkmen Sahra, Karaçay Malkar, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, KKTC, Kosova, Kumuk, Özbekistan, Tataristan, Türkiye, Türkmenistan

 

 

 

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...