Servis şoförleri artık kooperatif çatısı altında

14 Şubat 2014 19:06

Isparta’da ‘S’ plakalı servis esnafını tek çatı altında toplamak için kurulan S.S. 52. Nolu Gülkent Otobüsçüler ve Servisçiler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Halil İbrahim Öz başkanlığında yönetimini oluşturdu. S plakaya sahip şoför esnafının birçok sorunu olduğunu dile getiren Öz, öncelikle mesafe ve araç yaşı konusundaki sıkıntıların çözümü için İl Trafik Komisyonu’ndan destek beklediklerini bildirdi.

Servis taşımacılığı yapan ‘S’ plakalı araç sahipleri artık kooperatif altında toplanıyor. Bu amaçla kurulan S.S. 52. Nolu Gülkent Otobüsçüler ve Servisçiler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Halil İbrahim Öz başkanlığında ve İsmail Duman başkan yardımcılığında yeni yönetimini oluşturdu. Şuanda 120 plakadan 103 üyeye ulaşan kooperatif kısa zamanda daha da büyümek istiyor. Kooperatifin amacı; Şoför esnafının sorunlarını tek merkezden çözmek. Kooperatif şuanda İl Emniyet Müdürlüğü karşısında hizmet veriyor.

ESNAFIN GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALACAĞIZ

Gerçekleştirilen Genel Kurul’da kooperatif başkanlığına getirilen Halil İbrahim Öz, kendisine bu görevi layık gören tüm üyelere teşekkür etti. Amaçlarının Isparta’da ‘S’ plakalı servis taşımacılığı yapan şoför esnafını bir çatı altında toplayıp, kurumsallaşarak, güçlü bir şekilde ticari faaliyetlerini sürdürmek olduğunu ifade eden Öz, “Bu şekilde esnafımızın geleceğini de garanti almak istiyoruz” dedi.

120 PLAKA VAR, 103 ÜYEMİZ OLDU

Şunda İl Emniyet Müdürlüğü karşısında hizmet verdiklerini ifade eden Öz, ilerleyen dönemlerde kendilerine ait daha geniş bir binayı kooperatife kazandırmak istediklerini söyledi. 9 Şubat Pazar günü üyeler arasında düzenledikleri tanışma yemeğinde 103 üye sayısına ulaştıklarını belirten Başkan Öz, Isparta’da S plakalı toplam 120 adet plaka olduğunu ifade etti. Öz, kısa süre içerisinde üye sayısını 120’ye çıkarmayı hedeflediklerini de vurguladı.

PLAKALARIN DEĞERLENMESİNİ İSTİYORUZ

S plakanın hizmet alanı ve sektörün sorunları hakkında da bilgi aktaran Kooperatif Başkanı Halil İbrahim Öz, şunları söyledi: “S plaka resmi ve özel kurumlara hizmet veren bir taşımacılık. 12 ay iş olduğu için amacımız buradaki 20-25 bin lira olan plakalar kooperatif adımı atıldıktan sonra yüzde 100 prim yaptı. Biz herkesin elindeki plakaların değerlenmesini istiyoruz. Herkesin elindeki mevcut işi kendisidir. Kooperatif kurulduktan sonra insanların mevcut işine teklif vermek ve ellerinden almak gibi bir görevimiz asla olmayacak.

ORGANİZE SANAYİ’YE SERVİS YAPAMIYORUZ!

Belediye mücavir alanlarından daha çok ilçelere de hitap etmek istiyoruz. Eğirdir meyve suyu fabrikası ve soğuk hava depoları için günlük 3-4 araçla işçiler geliyor. Biz mesafeyi en az 50 kilometrenin üstüne veya altına düşürmek amacındayız. Bu, Vali Beyin onayıyla İl Trafik Komisyonu’ndan geçerse o zaman bizim konumumuz daha da farklı olacak. Örneğin Organize Sanayi’ye biz servis yapamıyoruz. Dışarıdan gelirse, şehrin girişinde nüfus tabelasında kalıyor. Araç şehre giremiyor.

ALİKÖY’Ü GEÇİNCE CEZA YAZIYORLAR

2004’te S plaka çıktığında mesafe 90 kilometreydi. Bunu İl Trafik Komisyonları değiştirmiş. Artık Aliköy’ü geçtiğimiz zaman bize ceza yazıyorlar. OSB’den gelirken şehre giremiyoruz.

Diğer araçların plakası çıktığında Denizli, Eskişehir gibi illerde 12 ay belediyede bekletebiliyor. Ama Isparta’da bu süre 3 ay. 3 ay içinde şoför esnafımız araç alamazsa belediye plakaya el koyuyor. Bu şekilde 2 araç plakasına el konulmuş.”

ARAÇ YAŞINI 20’YE YÜKSELTMELİYİZ

Kooperatif Başkan Yardımcısı İsmail Duman ise, Isparta’da araç yaşının 16 olarak belirlendiğini dile getirerek, yaş sınırını 20’ye çıkarmak istediklerini bildirdi. Duman, “Denizli’nin araç modelleri 1993 model. Bizim şuanda 1997. Biz bunun da geriye çekilmesini istiyoruz.  Servislerimiz sabah gidiyor, akşam geliyor. Belediye otobüsü gibi sürekli tur atmıyor. Arkadaşlarımız kooperatif sayesinde kendi işine sahip olacaklar. Ayrıca çalıştıkları yerde de çıtayı yükseltecekler” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 2112 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...