“Isparta boş değil ama içine kapanıyor”

14 Şubat 2014 19:08

Uluborlulu olan ancak iş yaşamına İstanbul’da devam eden Ahmet Nedim Karasoy, Isparta’nın iş hayatındaki tutukluğunu değerlendirdi. Isparta’yı uyuyan bir aslana benzeten Karasoy, “Proje üretilmediği için bu haldeyiz” dedi.

İlimizde eğitim kurumlarına verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren işadamı Ahmet Nedim Karasoy, önceki gün Isparta’ya geldi. Sık sık doğduğu yer olan Uluborlu’yu ziyaret eden Karasoy, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“ISPARTA’NIN AÇILMASI LAZIM”

Isparta’da birçok şeyin üretilme imkânı olmasına rağmen, koordinasyon eksikliği bulunduğuna dikkat çeken Karasoy, “Isparta denildiğinde heyecanlanıyorum. Bana göre uyuyan bir aslan. Büyük bir potansiyeli var. Ayrıca ilimize en büyük desteği Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel vermiştir. Kendisine uzun ömürler diliyoruz. Isparta’da koordine edilmiş olarak proje üretemiyor. İç turizmden yararlanamıyor çünkü bu ölçüde projesi yok. Ben öğrenciler için bir restoran açmaya kalksam kaç tane bana yer gösterebilirsiniz? Üç restoranın var ama Isparta’da yaşayan 50 bin öğrenci var” dedi.

“YÖNETİCİ OLMANIN VEBALİ VAR”

Öte yandan yerel yöneticilere de seslenen Karasoy, “Yönetici olmanın vebali var. Burada yaşayanların tüm vebali senin. Göreve talip olan kişi yapılması gereken her şeyi yapmak zorunda. Isparta’da yeni OSB alanları var mı? Adaylar bu projeleri de üretmeli ve bu konuda ekibi olması gerekiyor. Isparta içine doğru kapanıyor. Isparta’da tekstil, ağaç sektöründe marka olmuş çok yatırım var. Boş değil ama daha da büyütmek lazım. Isparta’nın açılması lazım. Ticaret Odası, Belediye, Valilik, Özel İdare’nin koordinasyon içinde çalışmaları gerekiyor.  Kendi geliştirdiğimiz ürünleri hala sunabileceğimiz yerler sınırlı. Sanayi alanında Isparta gülü yeterince değerlendiriliyor mu? Bazı kesimler parfüm kullanmak isterken içinde alkol olmasını istemiyor. Tam bir piyasası oluşmuş. Talep doğmuş ama AR-GE’miz yok” dedi.

“BUGÜN BAŞLASAM HAYVANCILIKTAN BAŞLARIM”

Diğer taraftan Isparta’da para kazandıracak geleceği olan iş sektörleri hakkında da tüyolar veren Karasoy, “Tarım alanında özellikle organik üretime girenler iyi para kazanırlar. Nüfusun belirli oranda olduğu yerlerde gıda sektöründe para kazanılabilir. Keçi sütü şu anda 2.5 liraya alıcı buluyor. Organik etin kilosu 75 lira. İnsanımız biraz sabır biraz da uğraş vererek birçok alanda üretim yapabilir. Ben bugün başlasam hayvancılıktan başlardım” dedi.

 

 

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...