Orman Fakültesi Türkiye’nin İlk Üç Fakültesi Arasında

15 Şubat 2014 12:57

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi 2013- 2014 Akademik Kurul Toplantısı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız’ın katılımıyla gerçekleşti.

Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan kurul toplantısında, Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Avcı, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil Turgut Şahin, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Topay ile Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Özdemir, bölümlerin akademik yapılanması, çalışma alanları ve iş bulma olanakları hakkında bilgiler verdi.

1992 yılında açılan fakültenin 1995 yılından itibaren eğitim- öğretime başladığını belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı ise SDÜ Orman Fakültesinin öğrenci tercih puanları ve kontenjan doluluk oranı bakımından Türkiye’de ilk üçte yer aldığını; ikinci öğretime devam eden ender fakültelerden biri olduğunu söyledi. Fakültenin bilimsel projelerin yanı sıra toplumsal katkı amaçlı projelere de imza attığının altını çizen Balabanlı, “Ulusal alanda lider, dünyada saygın bir fakülte olmayı hedefledik. Bu yolda da emin adımlarla yürüyoruz.” dedi.

“YENİLİKÇİ OLMAK SİZİ FARKLILAŞTIRIR,

FARKLI OLMAK DA SİZİ MARKA YAPAR”

Dekan Prof. Dr. Cahit Balabanlı’nın ardından konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, Orman Fakültesinin insan kaynağı itibariyle önemli bir yere sahip olduğunu, hızlı değişimlerin yaşandığı günümüzde, üniversitelerin her geçen gün biraz daha önem kazandığını belirtti. İbicioğlu, “Üniversitelerin temel misyon uzantıları içerisinde Ar- Ge, eğitim ve akademik liderlik yer alıyor. Akademik liderliğin, üniversitenin sosyal sorumluluk perspektifi çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir. Üniversiteler, geniş dairede dünyadan ve geçmişten aldığı birikimleri, günümüz gelişmeleriyle de birleştirerek piyasaya aktarabilmelidir. Yenilikçi olmak sizi farklılaştırır, farklı olmak da sizi marka yapar.” diye konuştu.

SDÜ’nün gelecek nesillere rol model olacak çalışmalar yürüttüğünü söyleyen İbicioğlu, konuşmasının devamında SDÜ’de yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

 

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...