‘’Günde bin kişiyle görüşüyoruz en çok kadınlar şikayet ediyor’’

15 Şubat 2014 13:13

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan, son dönemde gerçekleştirdikleri mahalle ziyaretlerindeki izlenimlerini aktardı. Güzelcan, ‘’Kadınlar eve kapanmak istemiyor. Nereye gittiysek bu sorunla karşılaştık. Isparta’nın en büyük sorunlarından biri de sanırım bu’’ dedi.

Bugüne kadar 31 mahalleyi gezen CHP İl kadın Kolları Başkanlığı seçimlere iddialı hazırlanıyor. Başkan Leyla Havva Güzelcan, günde en az 1000 kişiyle görüşmeye gayret ettiklerini açıkladı. Bu ziyaretlerin kendilerine çok faydalı olduğunu ve insanların sorunlarını yerinde gördüklerini ifade eden Güzelcan, ‘’Isparta şehir merkezinde gitmediğimiz 10 mahallemiz kaldı. Diğer mahallelere de tekrar gideceğiz. Sorunları tespit edeceğiz. Bizim yapmamız gereken bir şey varsa biz yapacağız, diğer şekilde de adayımız Lütfü hocaya bildiriyoruz. Bu şekilde bir ön çalışma yapıyoruz.

‘’İLK ÖNCE MAHALLE MUHTARIYLA GÖRÜŞÜYORUZ’’

Bir mahalle çalışmamızda yaklaşık 250 kapıyı çalıyoruz. 10 ekiple gidiyoruz. İlk olarak mahalle muhtarıyla görüşüyoruz. Sorunları tespit ediyoruz. Daha sonra kapıları çalışıyor ve halkımızın sorunlarını, taleplerini dinliyoruz. Bunu her mahallede yapıyoruz.

Mahallelerde genellikle sosyal alanlar isteniyor. İnsanlar vakit geçirecek ve nefes alacak alanlar istiyor. Hocamızın 3. Yaş Akademisi şeklinde bir projesi var. Bizden istekler de tam bu projenin içerisinde olan şeyler’’ dedi.

‘’KADINLAR EVE KAPANMAK İSTEMİYOR’’

Öte yandan AKP ve MHP’lilerle karşılaştıklarını ve bu kişilerin oy verdikleri için pişmanlıklarını dile getirmeye başladıklarını ileri süren Güzelcan, ‘’Keşke elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik diyorlar. MHP, yoldan, ağaçtan başka insan adına ne yaptı diye bize soruyorlar? Hocamız kadınlara çok önem veriyor. Kadınların eve kapanmasını istemiyor. Örneğin Hanife Sultan’da kadınlar evde oturmak istemediklerini ve ailelerine ekonomik katkılar sağlamak istediklerini bildirdiler. Hocamızın da bu yönde projelerini anlatıyoruz. İnsanlar bu projeler karşısında mest oluyorlar’’ diye konuştu.

‘’KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEMEYE ÇALIŞIYORUZ’’

Diğer taraftan gittikleri yerlerde kimseyi sorunları karşısında geri çevirmemeye çalıştıklarını dile getiren Güzelcan, şöyle devam etti; ‘’Yapabileceğimiz şeyler olursa anında çözüme ulaştırıyoruz. Binbirevler’in üst tarafında sokak lambası yanmıyormuş. Gerekli girişimlerde bulunarak sorunu çözdük. Vatan Mahallesi’nde bir engelli bayanımız vardı. Yaşlı biriyle evlendirilmiş. Dışarıya çıkamıyordu. Akülü arabaya ihtiyacı vardı. Onun için araştırma yaptık ve akülü arabayı kendisine temin ettik. Kimseyi geri çevirmemeye çalışıyoruz.

‘’AKP BASKISI HALA VAR’’

Biz kesinlikle inanarak çalışıyoruz. Arkadaşlarımız da çok hevesli ve mutlu. Çalışmalarımıza katılmak için bizi telefonla arıyorlar. Batıkent’te bir eve girdim. 70’in üzerinde bir hanımefendiydi. Kulağıma eğilerek, karşı ve üst komşum duymasın ‘biz sizdeniz’ dedi. Neden teyze sessiz konuşuyorsun, özgürce ifade edemiyorsunuz dedim. Kendisi de ‘kendim için değil. Torunum, çocuğum için tayini olmaz, iş bulamaz, fişlerler diye’ dedi. Bu baskı var. Tam yıkılmış değil.

‘’PARTİDEN ZİYADE İSİME VERİLECEK’’

Bazı kesimde MHP’li olduğunu ancak oyunu Lütfü hocaya vereceğini söylüyor. Burada partiden ziyade isme vereceklerini söylüyorlar.’’

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...