‘’Ispartalı aile içi şiddete sesiz kalmıyor’’

15 Şubat 2014 13:17

Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, Isparta’nın kadına yönelik şiddet olaylarında Türkiye 3’üncüsü olduğunu söyledi. Gökmenoğlu, aslında bu durumun övünülecek bir şey olmadığını ancak Ispartalının adalete nasıl erişebileceğini bildiğini ve özellikle aile içi şiddet olaylarına sessiz kalmadığını söyledi.

Isparta bu kez olumsuz bir durumla Türkiye gündemine geldi. Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, ilimizin kadına yönelik şiddet olayında Türkiye 3’üncüsü olduğunu ancak bunun övünülecek bir durum değil aksine sevinilecek bir tarafının bulunduğunu açıkladı.

‘’ISPARTALILAR ADALETE ERİŞMEYİ BİLİYOR’’

Bu durumun her türlü olayın asayiş ve kolluk kuvvetlerine aktarıldığını gösterdiğini belirten Gökmenoğlu, ‘’Bu aslında Ispartalıların eğitim düzeyini ve adalete nasıl erişebileceğini bildiğini gösteriyor. Çünkü biliyorsunuz çoğu ilde kol kılırsın, yen içinde kalınsın mantığı ile asayiş olayları adli ve kolluk kuvvetlerine haber verilmiyor. Ama ilimizde her şey şeffaf bir şekilde bizlere iletiliyor’’ dedi.

İKİNCİ AİLE MAHKEMESİ DE KURULDU

Öte yandan ilimizde boşanma olaylarının fazlalığı nedeniyle ikinci bir Aile Mahkemesi’nin de kurulduğunu ifade eden Gökmenoğlu, ‘’Onun dışında Kadastro Mahkemesi de açıldı. Yine iş yoğunluğunun çok fazla yaşandığı mahkemelerden olan Asliye Ceza’da 4. Asliye Mahkemesi de kuruldu’’ diye konuştu.

DURUŞMA SALONU ARANMAYACAK

Diğer taraftan artık vatandaşların Adliyeye gittiklerinde duruşma salonu aramayacaklarını bütün duruşma salonlarının Adliyenin zemin katına taşındığını ifade eden Gökmenoğlu, ‘’Bunun dışında bir Hukuk tevzii bir de Ceza Tevzii büroları kuruldu. Yine vatandaş elinde bir şikayet dilekçesi dava dilekçesiyle Adliyeye gittiğinde hakim nerde savcı nerede diye aramak zorunda kalmayacak, dilekçesi hukuk mahkemesi ise hukuku tevziine, ceza dilekçesi ise ceza tevzii bürosuna vererek otomatikman taramaları o anda yapılacak. Davalar o anda açılmış olacak tedbirler gerekiyorsa tedbirler verilmiş olacak. Adaleti Güçlendirme Projesi Isparta için büyük bir şans. Böylece Isparta Adliyesi’ndeki dağınık duruşma salonları tek bir katta toplanarak hizmetin alımı kolaylaştırıldı. Engelli vatandaşlarımız için de Adliye binamızda yeni düzenlemeler yapıldı, bu da sevindirici bir durum’’ diye konuştu. 

VERGİ MAHKEMESİ GELİYOR

Son olarak Vergi Mahkemesi konusunda da taleplerinin bulunduğunu aktaran Gökmenoğlu, ‘’ Bu mahkemenin de bu yıl içerisinde kurulacağına ilişkin milletvekillerimizin olumlu müjdelerini aldık. Gerek Adalet Bakanlığı gerekse Türkiye Barolar Birliği nezdinde yaptığımız yazışmalardan bu mahkemenin İlimize kurulacağını öğrendik. İnşallah kısa sürede açılır. Vergi mahkemesinin açılacak olması hem avukat arkadaşlarımız hem de vatandaşlarımız için çok önemli. Daha önceki vergi ile ilgili davalarda biliyorsunuz Antalya’ya gitmek zorunda kalınıyordu’’ dedi.

 

 

Bu haber 942 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...