“İşbirliği-Güçbirliği Projemiz hayata geçiyor”

17 Şubat 2014 15:25

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Isparta’da 250 Bin TL’si hibe olmak üzere 750 Bin TL bütçeli ‘İşbirliği- Güçbirliği Programı’ndan bir grup işadamını faydalandıracak.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), şu ana değin Isparta’nın hiç faydalanamadığı İŞBİRLİĞİ- GÜÇBİRLİĞİ Projesi’nde çok önemli bir yol aldı. En az 5 kurumsal işletmenin bir araya gelerek oluşturduğu bu adımda 750 Bin TL destek var. Bunun 250 Bin TL’si hibe. Geri kalan dilim ise faizsiz bir şekilde ödeniyor.

ORTAK HAREKET AÇISINDAN

ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Proje, birlikte yatırım yapma/ ortaklık kurma kültürü açısından da tarihi bir adım teşkil ediyor. Şu an Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Doktora yapan Bilim Uzmanı KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, projenin emin adımlarla devam ettiğini söyledi. 5 işletmenin bir araya geldiği yatırım projesinin imzalarının yakın bir tarihte atılacağını söyledi.

TEKMER’İ TEKRAR

AÇMAMIZ LAZIM

KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (TEKMER) tekrar Süleyman Demirel Üniversitesi  Kampusu’nda konuşlandırılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yıldırım, GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENTİ’nde 5 bilimsel projeye destek verdiklerini de ifade etti.

TARİHTE İLK OLACAK

En az 5 kurumsal işletmenin finansal ve yönetim güçlerini bir araya getirerek gerçekleştireceği yatırım Isparta açısından da altın değer taşıyor. Yıldırım, proje sürecinin devam ettiğini, imza aşamasından sonra topluma açıklanacağını söyledi.

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...