Eğirdir’de apart binalar çoğalıyor

18 Şubat 2014 15:30

Eğirdir’in son zamanlardaki gelişimine paralel olarak 2010 yılından itibaren 9 apart bina için ruhsat verildiği açıklandı. Apart binaların yapımına ilk defa 2010 yılında başlandı.

Resmi ve özel yurtların haricinde 3 yılda 9 apart bina yapımı için verilen ruhsatlardaki toplam daire miktarının 111 olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ilk vazifeye başladıktan sonra Eğirdir’de yeni okulların açılacağını ve öğrenci sayılarının artacağını belirttiğini ifade ederek, “Eğirdir’in nüfusu düştü, Eğirdir gelişmiyor geriye gidiyor” diyenlere belgeye dayalı açıklama yaptı.

Binasını 30-40 m2’lik küçük müstakil daireler şeklinde yaparak apart sıfatı kazandıranların sayısının Eğirdir’de gittikçe çoğalmaya başladığını söyleyen Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Selçuklu Şehri güzel ilçemizde Allah’a şükürler olsun mevcut Meslek Yüksek Okulu’na ilâveten iki yeni yüksek okulumuzun açılması ve öğrencilerin derslere başlaması, yeni hocaların gelmesi Eğirdir’imizi hareketlendirdi. Nüfusumuz 16900’den 17500’e yükseldi. Bundan sonra da öğrenci sayısı çok artacaktır. Buna paralel olarak apart binalar da çoğalacaktır. Bunu engellemeye kimsenin gücü yemeyecektir. 2009’dan itibaren 2013 yıl sonu itibariyle ilçemizde 212 işyeri açılış ruhsatı verildiğini halkın önünde söylediğimizde, açıklamamız belgeye dayalı ve doğru olduğu halde bu durumu hazmedemeyenler, Eğirdir’imizi gelişmiyor, geriye gidiyor, esnaf kan ağlıyor gibi hayali senaryolar hazırlayarak siyasi malzeme yapmaya çalıştılar. Eğirdir’imiz güzelleşiyor, gelişiyor ve gelişmeye devam edecektir. Kendisini geliştirmeyenler, gelişmeleri göremezler” dedi.

 

 

 

Bu haber 2322 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...