‘Hastalarımıza güven ve moral lazım’

18 Şubat 2014 15:39

Isparta’da 17 Ocak’ta kurulan ve gerek şehir içindeki gerekse şehir dışından gelen kanser hastalarına yardım amacıyla kurulan Kanser Hastaları Yardım Derneği’nin (KANSEV) ilk olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurula katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kanseri ‘çağın hastalığı’ olarak tanımlarken, kurulan derneği önemsediğini ve her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Belediye Halı Sarayı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen KANSEV’in olağan genel kurulunda konuşan kurucu yönetim kurulu başkanı Semiha Kahveci, sağlıklı nefes almanın herkesin hakkı olduğunu, bundan hareketle kansere karşı halkı bilgilendirmek, hastalara maddi ve manevi yardımda bulunmak amacıyla KANSEV’i kurduklarını anlattı. 7 kişilik kurucu üyeyle derneği kurduklarını söyleyen Kahveci, derneklerinin vizyon ve misyonu hakkında bilgiler verdi.

Böyle bir derneğin kurulmasına vesile olunmasından dolayı mutlu olduğunu ve teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Kanser hastalarımıza her konuda yardımda bulunması amacıyla atılan bu adım güzel. Kanser çağımızın hastalığıdır. Bu derneğimizin kurucularına gönülden teşekkür ediyorum. Bu derneğimiz ileride çok daha iyi faaliyetlere imza atacaktır. Hastalığın erken teşhisi, tedavisi ve bilinçlendirilmesi ile maddi yardımları olacaktır. Isparta Belediyemiz bu derneğin her zaman arkasında olacaktır. Yapılacak olan büyük etkinliklerinizde belediye olarak işbirliğine hazır olduğumuzu bildiriyorum. Her konuda yardımcı olacağımızı bilin, bize sırtınızı hiç korkmadan yaslayabilirsiniz” dedi.

Kanser hastalarının moralinin yüksek tutulması gerektiğine değinen Başkan Günaydın, “Bu hastalarımıza güven ve moral lazım. Morali yüksek olan hastalarımızın iyi olma şansı daha yüksek oluyor. İşin başlangıcındasınız” şeklinde konuştu.

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...