KANSEV, kanser hastalarına yardım amacıyla yola çıktı

18 Şubat 2014 15:39

Günümüzde yaygınlaşan kanser hastalığına karşı halkı bilgilendirmek ve hastalığa yakalanan ihtiyaç sahiplerine maddi-manevi yardımda bulunmak amacıyla, 07 Ocak 2014 tarihinde kurulan KANSEV Derneği, “Sağlıklı Nefes Alıp Vermek, Herkesin Hakkı. Bu Nefeslere Ses” sloganıyla yola çaktı.

KANSEV Derneği Başkanı Semiha Kahveci, “derneğimiz; günümüzde yaygınlaşan pahalı bir hastalık olan kanser hastalığına karşı resmi sağlık kuruluşlarımızın da desteği ile halkımızı bilgilendirmek ve hastalığa yakalanan ihtiyaç sahiplerine maddi-manevi yardımcı olabilmeyi amaçlamıştır.

Kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanarak çevreye duyarlı, en az maliyetle en fazla hizmet yapan, yenilik ve gelişmelere açık, Kansev’daşlarımızın beklentilerini karşılayan insanımıza yaraşır çalışmalar yapmaktayız” dedi.

KANSEV Derneği;17 Ocak 2014 tarihinde resmiyete kavuşması ile, kurucu üyeleri olan Cemaliye Bardakçı, Semiha Kahveci, Nurcan Anakurt, Hamiyet Akıncı, Ülkü Kamerli, Fatma Gülatan, Sedat Çavdar ile birlikte ilk yapılan bağışın kaydını 2014 yılı Ocak ayında yaptı.

KANSEV Derneği Başkanı Semiha Kahveci, bu vesile ile ilk kurumlar arası ortak çalışmalarına İl Sağlık Müdürlüğünden başladıklarını belirterek, “Sayın Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Karakaya ile görüşmemiz esnasında KANSEV Derneği ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını gerçek ihtiyaç sahipleri olduğu takdirde çalışmalarımızda destek olacaklarını beyan etti.

Isparta Belediyesinde bulunduğumuz ziyaretimizde Sayın Recep Erdem derneğimizin açılışı ve kanserden vefat etmiş kardeşlerimize mevlidi şerif okutmak için bize yer temini için kültür sineması tahsisi ile Isparta Müftülüğünde Mevlidi Şerif okunması için program belirlendi. 23 Şubat 2014 tarihinde 14.00 saatinde yapılacak programda; Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Onkoloji Uzmanı Sayın Yard.Doç.Dr.Murat Koçer de kanser hakkında kısa bir konuşma yapacaktır. Radyasyon Onkolojisi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Vildan Kaya ve Dr. Ayşen Yeşim Yalçın Süleyman Demirel Üniversitemiz bünyesinde bulunan hasta ve yakınlarına dernek ve yapılacak olan yardımlarla ilgili bilgi vererek büyük destek olmuşlardır.

Kurumlar arası ortak çalışmamıza Sosyal Yardımlaşma Müdürü Sayın Alpay Acar ile görüşme yaptık. İhtiyaç sahibinin başvurduğu takdirde gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu belirleyip, yardımlarımızın doğru kişilere gitmesi konusunda destek olacaklarını beyan ettiler” dedi.

KANSEV Derneği Başkanı Kahveci, “Her türlü savaşa karşıyız fakat bazı şeylerle savaşmak gerekir. Bu hastalık bize savaş açmışsa bizde karşısında savaşçıyız” dedi

             

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...