ITSO’dan sayısal takograf hizmeti

18 Şubat 2014 15:41

ITSO, kamyon, komyonet, tır ve otobüs gibi karayolu taşımacılığında ve nakliye sektöründe hizmet veren araçlarda kullanılması zorunlu olan sayısal takograf cihazı ile ilgili hizmet vermeye başladı. Daha önce sayısal takograf kartı almak için Afyon, Antalya gibi çevre illere gitmek zorunda kalan başta oda  üyeleri olmak üzere tüm kullanıcılar bu hizmeti ITSO’dan alabilecekler. 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, başta üyeleri olmak üzere Isparta’ya en iyi hizmeti vermek için çalışmalarına devam ediyor. Uzun zamandır Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği’yle görüşmeler halinde olan ITSO yöneticileri,  Karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayoluyla taşımacılık yapan araçlara monte edilen Sayısal takograf kartı cihazı ile ilgili hizmeti vermeye yetkilendirildi. Artık oda üyeleri başta olmak üzere sayısal takograf kartı hizmeti almak isteyenler Afyon, Antalya gibi çevre illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Kart ve bilgi almak isteyenler, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3. Katında bulunan Sayısal Takograf Servisi’ne başvurabilecekler.

SAYISAL TAKOGRAF CİHAZI NE İŞE YARAR?

Ulaştırma Bakanlığı’nın sayısal takograf uygulaması ile, profesyonel sürücülerin davranışlarına, faaliyetlerine ilişkin daha fazla ve güvenilir veri toplayarak, karayolu güvenliğinin artırılmasını amaçladığı hizmet kapsamında Araç kullanım süreleri, hızı, aracın kat ettiği mesafe, sürüş zamanı, çalışma araları ve günlük dinlenme saatleri kaydedilerek raporlanacak. Karayolları taşımacılığı ve nakliye sektöründeki tüm firma,araç ve sürücüler için sayısal takograf kartlarını almaları zorunludur.

 

 

 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...