Hastanelerimiz artık “Engelsiz”

18 Şubat 2014 15:47

İşitme engelli hastaların işlerini kolaylaştırmak ve tedavilerine yardımcı olmak amacıyla kamu hastanelerinde görevli personele işaret dili öğretildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, engelli vatandaşların hastanelerden daha iyi hizmet alabilmesi için bir ekip oluşturduklarını ve bu sayede tüm hastaneleri engelli vatandaşlar için uygun hale getirdiklerini bildirdi. Özellikle hasta karşılama ve yönlendirme görevlilerini engelliler için eğitime tabi tuttuklarını ifade eden Aydın, “Görevli arkadaşlara işitme engelli vatandaşlarımız için işaret dili eğitimi verdik ve sertifikalandırdık. Böylece özellikle işitme engelli vatandaşlarımız hastaneye geldiklerinde danışmada eğitimli arkadaşlarımız tarafından karşılanmak, doktoruna kadar götürülmekte, doktorla iletişimi esnasında aracılık yapılmakta ve tahlilleri bitinceye kadar kendisine refakat ederek, hastanemizi 'engelsiz hastane' seviyesine getirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

İLÇELER DAHİL 15 PERSONEL İŞARET DİLİ ÖĞRENDİ

Bugüne kadar Devlet Hastanesinde 6, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 3, Dr. Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 4, ilçelerde ise 2'şer görevlinin işaret dili sertifikası aldığını kaydeden Aydın, engelli asansörleri, tuvaletlerin engellilere uygun hale getirilmesi gibi uygulamalarla hastanelerdeki fiziki eksiklikleri giderdiklerini bildirdi.

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...