TÜBİTAK proje başvurusunda 1’inciyiz

18 Şubat 2014 15:50

Türkiye’nin lise seviyesindeki en büyük ve en geniş katılımlı proje yarışması olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bölge koordinatör iller arasında yer alan Isparta’dan bu dönem 155 proje başvurusu yapıldı. Isparta’nın bölgede en çok proje başvurusu yapan il olduğu öğrenildi  

Ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 45 yıldır 'Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması' düzenleniyor.  Projelerden Sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım bu yıl Isparta’daki eğitim kurumlarından 155 proje başvurusu geldiğini söyledi. Isparta’nın bu yıl da bölgede koordinatör il olacağını ve Antalya, Denizli, Burdur ve Konya’dan gelen projelerin Isparta’da sergileneceğini söyledi. Yıldırım, proje başvurularında geçen yıl ikinci durumda olan Isparta’nın bu yıl başvuruda bölge bazında ilk sırada yer aldığını da söyledi.    

YARIŞMA 9 DALDA DÜZENLENECEK

Bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenecek yarışma, bölgesel ve final olmak üzere iki aşamada yapılacak. Bölgesel yarışmada başarılı olan projeler, mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalinde derece alan öğrenci ve danışmanlara başarı belgesi ile para ödülü verilecek. Birinci olan öğrenciler ile danışman öğretmenlere 3 bin TL, ikincilere 2 bin 500 TL, üçüncülere 2 bin TL para ödülü verilecek. Teşvik ödülü ise bin 500 TL olacak. Öğrenciler YGS’ye girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Uluslararası proje yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilecek projeler de final yarışmasında belirlenecek. Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören tüm ortaöğretim öğrenciler katılabiliyor.  Geçen yıl 44’üncüsü düzenlenen yarışmaya 81 ilden 12 bin 580 öğrenci 7400 proje ile katılmıştı. 12 merkezde düzenlenen bölgesel yarışmada dereceye giren 202 proje Mayıs ayında Ankara’da gerçekleştirilen finallere katılmıştı.

 

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...