Bölge Hastanesi’nin temeli 2 Mart’ta atılıyor

18 Şubat 2014 15:51

Isparta’nın gelişmesine büyük katkı sağlayacak olan Bölge Hastanesi temeli 2 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan törenle atılacak. Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılması bekleniyor.

Yıllardır yapımına başlanamayan Bölge Hastanesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı işbirliği ile ilimize yapılacak olan Bölge Hastanesi temelinin 2 Mart’ta geniş katılımla atılacağı bildirildi. Hastanenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

573 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Öte yandan Akfen İnşaat şirketi tarafından Sümerhalı Fabrikası'nın 197 bin m2’lik alana yapılacak olan Bölge Hastanesi’nin 573 milyon TL’ye mal olacağı ifade edildi. 450 yatak normal, 305 yatak da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere 755 yatak kapasitesine sahip olacak olan hastanenin ilimize büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

PROTOKOL 12 EYLÜL'DE İMZALANDI

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın kamu ve özel sektör işbirliğiyle Isparta’ya yapacağı Bölge Hastanesi’nin protokolü 12 Eylül 2013’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalanmıştı.

İŞTE ŞEHİR HASTANESİNİN ÖZELLİKLERİ

Yapılacak olan Bölge Hastanesi’nde; 2262 araçlık otopark, 204 Poliklinik, 18 ameliyathane ve 500 tek kişilik özel odalar bulunacak.

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...