“Genel politikadan uzak durun”

18 Şubat 2014 15:54

Demokrat Parti’de geçtiğimiz hafta sonu aday tanıtım toplantısına katılan eski milletvekili Ertekin Durutürk, DP’nin genç adayı Ömer Levent’e tavsiyelerde bulundu. Durutürk, “Bu çocuk bunu becerebilir mi?’ diyenlere göstereceğin çok şey var. İnşallah sen de yeniden Isparta’da bir Süleyman Demirel olursun” dedi.

Yerel seçimlerde eski gücüne yeniden kavuşmak isteyen ve bu noktada iddialı bir şekilde hazırlanan Demokrat Parti, hafta sonu aday tanıtım toplantısı düzenledi. Partinin genç adayı Ömer Levent’e destek olmak için gelen eski Milletvekili Ertekin Durutürk, önemli mesajlar verdi.

“BİR ZAMANLAR PARTİMİZDEN ADAY

OLMAK İÇİN İNSANLAR BİRBİRİNİ KIRARLARDI”

DP’nin eski günlerini hatırlatan Durutürk, “Eğer bir insan kendi halini bilmeden, durduğu yeri bilmeden, gücünü bilmeden mücadele ederse yanlış yapar. Bizim durumumuz şudur; İhlâsla yola çıkacağız. Gerisi milletin teveccühüdür. Bir zamanlar bizden aday olmak için insanlar birbirini kırarlardı. Bugün niye yalnızız? Çünkü partimiz bugün ufak. Siyaset bir ömürle geçmez” dedi.

“DİZ BAĞLARINIZI İYİ BAĞLAYIN KISKANÇLIK ETMEYİN”

Öte yandan 25 yaşında Belediye Başkanı olduğunu ve o günleri hala unutamadığını ifade eden Durutürk, “O zaman bana ‘Bu çocuktan mı Belediye Başkanı olacak?’ dediler. Adayımız olan genç kardeşim Ömer Levent; ‘Bu çocuk bunu becerebilir mi?’ diyenlere göstereceğin çok şey var. Süleyman Demirel Bey 42 yaşında Başbakan oldu. Esas gençten olur. Diz bağlarınızı iyi bağlayın. Kıskançlık etmeyin. El öpmeyle dudak kavrulmaz. Herkesin yanına gidin. Başka partilere gidenlere de gidin. Bu partinin serüveni burada bitmeyecek.146 m2bir bodrum katından Meclis Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı çıkarmış bir partiyiz” diye konuştu.

“3 AY SONRA SİYASETTE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”

Son olarak partililere tavsiyelerde bulunan Durutürk, “3 ay sonra siyasette çok şey değişecek. Genel politikadan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Neden? Genel politikada bizim vaat edebileceğimiz bir şey yok. Ama yaptığımız çok şey var. Yeniden bir mücadeleye çıkıyoruz. Bu parti bize babadan kalan bir parti değildir. Bu parti dişimizden tırnağımızdan yarattığımız bir partidir. Giden gider kalanlarla yola devam ederiz. Bugün 1 oluruz yarın 1000 oluruz meydanlara sığmayız. İnşallah sen de yeniden Isparta’da bir Süleyman Demirel olursun” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...