Yalvaç’ta Yeni Otogar Tesisinin inşasına başlandı

19 Şubat 2014 14:44

Isparta girişinde, yeni çevre yolu üzerinde yer alacak yeni otogar tesisinin inşasına başlandı. İhaleyi alan müteahhit firma işçi ve malzeme konteynerlerini kurarken bir yandan da belediye alanın alt yapı ve su drenaj sistemi çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Yalvaç’ın büyük ihtiyaç duyduğu daha geniş ve ulusal çaplı hizmet veren firmaların girdiği ülkenin dört bir yanına ulaşım imkanı sunan yeni bir otogarın inşasına başlandı. Isparta girişinde anıt kavşağının Sofular mahallesi tarafındaki köşeye inşa edilecek otogar3400 m2lik bir alanı kapsayacak.

Peronlar, bekleme salonu, otoparkların yanı sıra içinde bir benzin istasyonu, 800 m2’lik itfaiye hizmet tesisi, belediye kademesi, ibadet alana ve alışveriş merkezi de bulunan yeni otogarın kısa bir sürede halkımızın hizmetine sunulması planlanmakta.

Projeyle Yalvaç’ın daha temiz ve kaliteli hizmet veren bir otogar tesisine kavuşacağını söyleyen Başkan Tekin Bayram, amaçlarının doğudan ve iç Anadolu’dan gelip Ege bölgesine giden otobüs firmalarının Konya - Yalvaç güzergahını kullanarak Dinar üzerinden İzmir – Antalya ana yoluna çıkmalarını sağlamak ve böylece Yalvaç otogarını dört bir yana otobüs bulunan işlek bir merkez haline getirmek olduğunu belirtti.

 

Bu haber 1079 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...