"Türkiye Sucul Canlılar Müzesi" Protokolü İmzalandı

19 Şubat 2014 14:46

Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı (OSİB) Su Yönetimi Genel Müdürlüğü arasında "Türkiye Sucul Canlılar Müzesi" protokolü imzalandı. SDÜ ile OSİB Su Yönetimi Genel Müdürlüğü işbirliğiyle kurulacak olan müze, Türkiye'nin ilk Türk Sucul Canlılar Müzesi olacak.

Ankara Orman ve Su İşleri Bakanlığı Binası'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan OSİB Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, TÜBİTAK 1007 KAMAG projesi ile başlayan SDÜ - Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinin gittikçe arttığını "Türkiye Sucul

Canlılar Müzesi" protokolü ile 26 havzadan elde edilecek sucul canlıların "Türkiye Sucul Canlılar Müzesi"nde sergileneceğini söyledi.

SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Diler ise yaptığı konuşmada, uluslararası müze standartlarında kurulacak olan müzede, Türkiye'deki 26 havzadan elde edilecek tüm sucul canlıların sergileneceğini dile getirdi. "Aynı zamanda canlı organizmalara ait bilgiler de dijital

ortamda hazırlanıp farklı dillerde sunulacak" diyen Diler, örneklerin en son bilimsel yöntemlerle korunacağını müzenin tüm bilim dünyası ve halka açık olarak hizmet edeceğini ifade etti.

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...