Keçiborlu’da mezbaha sorunu çözüldü

19 Şubat 2014 14:47

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genelgesi ile faaliyeti durdurulan Keçiborlu Belediyesine ait mezbaha için, incelemelerden sonra gerekli izin 03.02.2014 tarihinde verilerek, mezbaha hizmete tekrar açıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan: “Daha önce, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayınlanan yönetmelik uyarınca ülke genelinde faaliyette bulunan mezbaha ve gıda işletmelerine yönelik iyileştirme işlemleri ile ilgili Belediye olarak, İlçedeki hayvan üreticilerine ve kesim işi ile uğraşan vatandaşlara yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlemiştik.

Kükürt fabrikasının kapatılmasından sonra kendine geçim kaynağı arayan ilçe halkımız için tarım ve hayvancılık çok önemlidir. Mezbahamız çok önemlidir. Ne yapıp edip, bu mezbahayı kapattırmamaya çalışacağız diye söylemiştik. Bu konuda çalışmaları hızlandırarak, gerekli izni almayı başardık. Uzun vadede sorunun çözülmesi için Keçiborlu ile ilgili önlemleri aldık. Gerekli modernizasyonu tamamlayıp, mezbahanın işlerliğinin devam etmesini sağlayacağız.

Şuanda mezbahamız Belediyemiz tarafından işletilmektedir. Normal çalışmalarına başlamıştır. Tarım Bakanlığı’nın istediği normlarda tadilat yapılabilmesi için Yap-İşlet-Devret şeklinde ihale hazırlıklarına başlanmıştır. Bir yıllığına çalışma iznini uzattığımız halde, sorunu temelli çözmek istiyoruz. Mezbahamızın kalıcı olması için ne gerekirse yapacağız.” dedi. 

 

 

Bu haber 768 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...