Esma Sultan Hamamı restorasyon çalışmalarında sona gelindi

20 Şubat 2014 15:12

Eğirdir çarşı merkezinde PTT binası arkasındaki Selçuklu eseri Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı’nın restorasyon çalışmaları sona doğru yaklaştı. Hamamın güzelliklerini gören ve çevresine zenginlik getireceğine inanan yakınındaki esnaflar, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

Esnaflar, toplu olarak yaptıkları ziyarette Başkan Özmeral’e “Eğirdir’imize büyük bir zenginlik kazandırdınız. Bu eser, çok dikkat çekici oldu. Allah sizden razı olsun. Çevresi de bakımlı hale getirildiğinde bizlere büyük faydası olacak. Başkanlığınız döneminde çok güzel, faydalı hizmetler verdiniz. Sizin çalışmalarınızı bizler gibi herkes biliyor” diyerek Başkan Özmeral’den çevresinin güzelleştirilmesi ile dükkânların önüne otomobillerin park etmemesi için gerekli çalışmanın yapılmasını istediler.

Başkan Özmeral, ziyarete gelen esnaflara hamam konusu yanında Belediye’nin yaptığı ve hâlâ devam eden işler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Özmeral, “Belediye Başkanlığına aday gösterilmediğim bir zamanda esnaflarımızın teşekküre gelmeleri ve hâlâ haklı isteklerde bulunmaları şahsımı çok sevindirmiştir. Son günüme kadar vazifemin başındayım. Haklı isteklerinizi yerine getirmeye çalışacağım. Biz yokuz, bizden sonrası tufan anlayışına karşıyız. Her ne güzel ve faydalı hizmet veriliyorsa saygıdeğer halkımız için veriyoruz. Durduk mu paslanıyoruz, çalıştık mı parlıyoruz” diyerek ziyarete gelen esnaflara teşekkür etti.

Başkan Özmeral’e samimi ziyarette bulunan esnafların “Hamamın açılışını sabırsızlıkla bekliyoruz. Hem de sizin açmanızı çok istiyoruz” demeleri üzerine Başkan Özmeral, “Her şey nâsib, benim açıp açmamam hiç önemli değil; tarihî derinliği olan hamamın restore edilerek çökmekten kurtarılması ile Eğirdir’imize zenginlik kazandırması faal olması, gelecek açısından daha önemlidir. Biz de kısa zamanda hamamın açılmasını istiyoruz. İnşaallah  hep birlikte açılışını yaparız” cevabını verdi.

 

Bu haber 843 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...