Yalvaç’ta yeni yürüyüş yolu şekillenmeye başladı

20 Şubat 2014 15:13

Kanal boyundaki mevcut yürüyüş yolunun devamı olan ve mevcut yolu otogar arkasından başlayıp yeni çevre yoluna kadar uzatan yürüyüş yolu şekillenmeye başladı.1 kilometreuzunluğundaki yeni yolda ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemesi çalışmaları tamamlandı, spor aletleri yerleştirildi.

Yalvaçlıların yürüyüş ve spor yapmak için özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullandığı Kanal boyu yürüyüş yoluna 1 kilometrelik bir ilave daha yapılıyor. Masır Piknik alanından başlayıp otogar arkasına kadar gelen mevcut 2 kilometrelik yürüyüş yoluna, mevcut yolun bittiği otogar arkasından başlayıp, yeni çevre yoluna kadar uzatan düzenleme büyük ölçüde tamamlandı.  

Yol güzergahında ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemeleri büyük ölçüde tamamlanırken, belli aralıklarla yerleştirilen açık hava spor aletleri de vatandaşların yürüyüşün yanı sıra spor yapma imkanı da sunacak. Mevcut 2 kilometrelik yürüyüş yolu, yapılan bu 1 kilometrelik ek bölümle toplam 3 kilometreye çıkıyor. Aynı zamanda yol bisiklet yolu olarak da kullanılabilecek şeklide düzenleniyor.

Masır piknik alanından başlayıp, yeni çevre yoluna kadar gelen birisinin, yeniden buradan aynı yoldan geri döndüğünde toplam 6 kilometrelik bir yürüyüş yapmış yada bisiklete binmiş olacağını belirten Belediye Başkanı Tekin Bayram, sağlıklı bir yaşam için yürüyüş yapmanın önemli olduğunu, bu imkanı vatandaşlara sunmuş olmayı çok önemsediklerini söyleyip, ayrıca yürüyüş ve bisiklet yollarına ağırlık vermelerinin, üyesi olunan Sakin Şehir / Cittaslow hareketinin de uygulamalarından olduğunun altını çizdi.

 

 

Bu haber 953 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...