Çakmakçı; “İnsan odaklı çalışacağız”

20 Şubat 2014 15:21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, seçim çalışmaları kapsamında Öz-de Bir Isparta üyesi, İlk Tercih Dershanesi’ne Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er’e ziyarette bulunan Çakmakçı, yaşadıkları sorunları dinledi ve kendi projelerini anlattı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ile parti üyelerinin de bulunduğu ziyarette ilk sözü alan öğretmenler, geçtiğimiz dönemlerde gündeme gelen dershanelerin kapatılma konusuna değindiler. Eğitim sisteminin çok karmaşık hale getirildiğini savunan öğretmenler, “Dershaneler kapatılamaz, kendi kapanır sadece. Siz eğer eğitim kalitesini yükseltirseniz, sınıflarda 25 kişilik öğrenciler bulundurursanız o zaman dershaneler kapatılabilir. Ama şuan eğitim sistemi karmakarışık bir vaziyette ve sürekli değişmesi de öğrencileri çok fazla etkiliyor. Binlerce öğretmen atanmayı bekliyor fakat atanamıyorlar. Bu konudaki amaçları, genç beyinlerin düşünemeyen, kendini anlatamayan, ufku açık gençlerin yetişmesini engellemektir. Niye bu kadar eğitimle uğraşıyorlar? Çünkü Türkiye’nin ileriye gitmesini istemiyorlar. Ben emekli olduğum halde öğrencilerime tüm bilgilerimi aktarıyorum. Biz öğrencilerimizi onların eline bırakmayacağız. 4 bakan değişti, bununla beraber de 4 eğitim sistemi değişti.” diye konuştular.

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER ÖĞRENCİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin öğrencileri olumsuz etkilediğini ifade eden CHP belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, “Biz her mahallede spor tesisleri ve kültürel aktivite alanları oluşturacağız. Bunun yanı sıra ana kucağı projemiz var. İnsanların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabilecekleri güvenilir yerler yapacağız. Biz insan odaklı çalışmak istiyoruz. 3. Yaş Akademisi projemiz ile insanlar yaşadığı tecrübeleri birbirlerine aktaracaklar. Yaşlılar çocuklara olan sevgilerini aktaracak, çocuklarda yaşlılara olan sevgilerini aktaracaklar.” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise, “4+4+4 eğitim sisteminde hiç kimsenin fikirleri alınmadı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Başbakan’ın arasında oluşturulan bir sistemdir bu. Bu sistem Avrupa ülkelerinin çok gerisindeki bir sistemdir. Ayrıca dershanelerin ortaya çıkmasındaki amaç; eğitim sistemimizin iflas ettiğini gösteriyor. Dershaneler eğitimdeki açığı kapatmak için kurulmuşlardır. Bugün dershaneleri kapatsanız, 300 bin insan mağdur olacak. 70 bin öğretmen ile bu kişilerin aileleri çok mağdur olur.” şeklinde konuştu.

Bu ziyaretin ardından Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er’e ziyarette bulunan Çakmakçı, her insanın bir engelli olduğunu söyleyerek, başkanlığa seçilmeleri halinde gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını söyledi. Dernek Başkanı İsmail Er ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

 

Bu haber 912 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...