“Başkan adayıyla doku uyuşmazlığı vardı”

20 Şubat 2014 15:23

CHP Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Çağan, İl Yönetiminin hazırladığı bazı tutanakların Genel Merkeze iletilmesi sonucu MYK tarafından görevden alındı. İl Başkanı Vedat Şenol, görevden almayla ilgili “Çağan’ın adayımız Lokman Kumcu’yla doku uyuşmazlığı vardı” dedi. Mehmet Çağan’ın yerine ise İlçe Başkanı olarak Şükrü Tüzün görevlendirildi.

CHP yerel seçimlere sayılı günler kala kritik bir görev değişikliğine gitti. Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Çağan görevden alınarak yerine Şükrü Tüzün getirildi. Edinilen bilgiye göre İlçe Başkanı Mehmet Çağan’ın Gelendost Belediye Başkan Adayı Lokman Kumcu ile arasının açık olduğu ve aday belirleme sürecinde Kumcu’nun adaylığına sıcak bakmadığı öğrenildi. İlçe örgütünün muhalefetine karşı Lokman Kumcu’nun aday gösterilmesinin ardından İl Yönetimi ile Gelendost İlçe Yönetimi’nin de arası açıldı.

SAHTE ÜYE İDDİASI DA VAR

İddiaya göre İlçe Başkanı Mehmet Çağan, partisinin Belediye Başkan Adayı aleyhinde çalışma yürüttü ve bu durum İl Yönetimi tarafından Genel Merkeze şikâyet edildi. İlçe Başkanı Mehmet Çağan’ın elma sezonunda üye yaptığı 76 kişiyi de ‘Sahte Üye’ olarak değerlendiren İl Yönetimi bu durumu da Genel Merkez’e şikâyet ile bildirdi. Durumu değerlendiren CHP MYK’sı da İlçe Başkanı Mehmet Çağan’ın görevden alınmasına ve ilçe örgütünün seçim sürecindeki yasal başvurularının İl Sekreteri Metin Çelebi tarafından yürütülmesi için Çelebi’yi yetkilendirdi.

“AYAK UYDURAMADI”

Görevden almaya ilişkin kısa bir değerlendirme yapan İl Başkanı Vedat Şenol ise, “Gelendost İlçe Başkanı ile Adayımız Lokman Kumcu arasında bir doku uyuşmazlığı vardı. Sayın Başkanımızı seçim çalışmalarına bir türlü dahil edemedik. Lokman bey çok güzel çalışıyor. Orada da oldukça iddialıyız. Lokman beyin daha iyi çalışabilmesi için arkadaşımız da ayak uyduramadığı için görevden almış durumdayız. Gelendost İlçe Başkanı olarak Şükrü Tüzün’ü atadık. İl Genel Meclisi Üyeliği için de aday olarak Fazlı Kahraman’ı gösterdik. Kendisi elma tüccarı ve çok sevilen birisi. Gelendost’ta da 2 il genel meclis üyeliğini kazanmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...