“Elmalarınızı sigortalatın”

25 Eylül 2012 19:17

Geçtiğimiz hafta yağan ve özellikle elmalara büyük zarar veren dolu afeti, tarım sigortasının önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, elma üreticilerinden elmalarını bir an önce sigortalatmaları çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayarak dolu ile devam eden yağışlar başta Çünür Mahallesi ve Kayı köyü olmak üzere ilçelerde de özellikle elmanın en fazla üretildiği Gelendost ve Eğirdir ilçelerinde tarım arazilerine büyük hasar verdi.

Yıllardır çiftçilere tarımsal ürünlerinin afetlerden korunması için tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulunduğunu ifade eden Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, son olarak meydana gelen dolu yağışının bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Başkan Kutlu; “Geçtiğimiz hafta yağan doludan yüzlerce çiftçimiz olumsuz olarak etkilendiler. Büyük zarar içerisindeler. Ne olur, elmalarınızı bugünden itibaren sigortalatın. Zaten sigorta priminin yüzde ellisini devletimiz karşılıyor. Eğer, tarım sigortası yaptırırsanız her an olası afette zararınızın karşılanması konusunda daha iyi çalışmalar yapılacaktır. Bu da çiftçilerimizin menfaatine olacaktır” dedi.

Bu haber 598 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...