Günaydın Engelliler Merkezini ziyaret etti

21 Şubat 2014 18:38

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Sidre Mahallesi Sosyal Tesislerinde bulunan Engelliler Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Eşi Dilek Günaydın ile birlikte dernek binasına giden ve burada engelliler ve aileleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, derneğin bulunduğu mevcut alanın fiziki şartlarının daha da iyileştirilmesi amacıyla gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Ailelerle bir süre sohbet eden Günaydın çifti, haftanın 5 günü açık olan ve takı tasarım, resim, yemek kursu gören 30 öğrenci ile de yakından ilgilendi. Başkan Günaydın, bir engelli tarafından yapılan şalı da elleriyle işledi. Takı tasarımı ve resim yapan gençlerle de yakından ilgilenen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Engelliler Yaşam Merkezi’nin fonksiyonunu daha da genişletmeyi planladıklarını ve fiziki iyileştirmelerin yapılacağını söyledi.     

2 öğretmen tarafından kurs gören 30 öğrenci ve aileleri Başkan Günaydın ile bir araya gelmekten dolayı mutluluklarını dile getirirken, Günaydın çiftine çiçek ve hediye takdim ettiler. Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği Başkanı Belkıs Çomak da, Yaşam Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çomak, engelli gençlerin kendilerine verilen her bilgi ve yeteneği anında aldıklarını ve uyguladıklarını söylerken, “Engellilerimiz ‘biz işe yaramak istiyoruz. Genciz genç takılmak istiyoruz’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...