Minik Berat her geçen gün ölüme yaklaşıyor

21 Şubat 2014 18:43

Böbrek yetmezliği ile Antalya’dan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen 9 aylık Berat Özaykan’ın acilen Ankara’ya götürülmesi gerekiyor. Ancak yevmiye ile hamallık yapan baba Hakim Özaykan, maddi imkansızlıklar nedeniyle kara kara düşünüyor. Özaykan, Berat’ın durumunun çok kötü olduğunu ifade ederek, destek beklediklerini dile getirdi.

Diyarbakır Silvan İlçesi’nde Hakim ve Yasemin Özaykan çiftinin 3. çocuğu olan Berat’ın doğumdan 15 gün sonra böbrek yetmezliği rahatsızlığı anlaşılarak, Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne sevki gerçekleştirildi. Diyarbakır’dan da Antalya’ya sevk edilen minik Berat, en son Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Servisi’ne sevk edildi. Böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tutulan minik Berat’ın durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Bu yüzden Berat, daha üst bir hastane olarak Ankara’ya sevk edildi. Ancak ailenin maddi imkânsızlıkları nedeniyle minik Berat henüz Ankara’ya götürülemedi. Baba Hakim Özaykan, şimdi kara kara düşünüyor.

HAMALLIK YAPIYORUM BU YÜKÜ KALDIRAMIYORUM

Oğlu Berat’ın rahatsızlığı hakkında bilgi veren baba Hakim Özaykan, bebeğin doğumdan önce tüm kontrollerinin Diyarbakır Silvan Devlet Hastanesi’nde yapıldığı ancak kendilerine böbrek yetmezliği sorununun olduğunun bildirilmediğini ileri sürdü. Bu sorunun doğumdan önce anlaşılabildiğini belirten Özaykan, “Doğduktan 15 gün sonra aşıya gittik, böyle bir soruna rastladık. Bizi Diyarbakır’a sevk ettiler. Diyarbakır’da 20 gün çocuğumuz yoğun bakımda kaldı ve bu sürede biraz düzelmeye başladı. Daha sonra Diyarbakır’dan Antalya’ya sevk ettiler. Antalya’dan da Isparta’ya sevk ettiler. Ben yevmiye ile hamallık yapıyorum. Maddi durumum da bu kadar yükü kaldırmıyor. 8 aydır hastanelerde geziyoruz” dedi.

UFAK OLDUĞUNDAN BÖBREK NAKLİ DE MÜMKÜN DEĞİL

Şuanda yevmiye ile Antalya’da çalıştığını dile getiren Özaykan, “Şuanda Antalya’da çalışıyorum. Maddi durumum yetersiz olduğu için ailemi buraya getiremiyordum. Ben tek başıma git gel yapıyordum. Çocuğum SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yatıyor. Buradan da çocuğu Ankara’ya sevk edeceklerini söylediler. Ben de maddi olarak hazır olmadığımı söyledim. Doktor çocuğun durumunun kötü olduğunu söylüyor. Herhalde çocuk ufak olduğu için böbrek nakline de elverişli değil. Ayrıca bir kişi de çocuğun yanında kalsın dediler. Ben yevmiye ile çalışıyorum, eşimin yanında da iki çocuk var. Bu konuda destek bekliyorum” dedi.

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...