Kentsel Dönüşümde 62 binanın yıkımına onay

21 Şubat 2014 18:45

Kentsel Dönüşüm çerçevesinde şu ana kadar ilimizde 62 bina ve 160 dairenin yıkımı uygun görüldü. Çevre ve Şehircilik il Müdürü İlker Yavuz, taleplerin geçen gün arttığını ve böyle devam etmesi halinde modern ve güvenli bir Isparta kurulacağını söyledi.

Modern yapı anlayışını yaygınlaştırmak ve deprem riski taşıyan binaların yıkılarak daha güvenli konutların inşasını gerçekleştirmek amacıyla hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm, Isparta’da beğenildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, şu ana kadar 62 bina ve 160 dairenin kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılıp yeni binaların yapımına izin verildiğini duyurdu.

ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ

Kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesinden sonra ilimizde önemli mesafeler kat edildiğini ve gelen talepleri çok hızlı bir şekilde sonuçlandırdıklarını ifade eden Yavuz, “Gerekli inceleme ve çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayarak, kentsel dönüşüm çalışmaların bir an önce yapılmasını sağlıyoruz. Yıkılacak evlerde barınan vatandaşlarımızın ev kiraları devletimiz tarafından ödeniyor” dedi.

“VALİ ÖZKAN ÖNÜMÜZÜ AÇIYOR”

Öte yandan kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarda Vali Vahdettin Özkan’ın önlerini açtığını ve büyük destek verdiğini dile getiren Yavuz, “Kentsel dönüşüm ile ilgili başvurular her geçen gün artıyor. Böyle devam ederse kısa sürede yeni ve güvenli bir Isparta oluşur” şeklinde konuştu.

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...