Yatırım yapana % 50 hibe desteği

25 Eylül 2012 19:18

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 1 Ekim tarihinden itibaren 7. Başvuru çağrı ilanına çıkıyor. İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, belirlenen iş dallarında 10  bin ila 250 bin Avro arası yatırım yapanlara yaptıkları yatırım tutarının % 50’sini hibe olarak verdiklerini bildirdi.

7. Başvuru çağrısında; Geleneksel el sanatlarının üretimi ve paketlenmesine özgü donanım ve araç-gereçlerin alınması, paketleme tesislerine ve ekipmanlara fiziksel yatırımlar, fabrika satış mağazası veya tanıtım stantları kurulması da dahil el sanatlarının tanıtım ve pazarlamasına yönelik uygun yatırımlara destek verileceğini ifade eden Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “1 Ekimde başlayacak olan proje kabulümüz 24 Ekim tarihinde sona erecektir. Uzmanlarımız  açtığımız standa başta ahiler ve ustalar olmak üzere geleneksel el sanatları ile uğraşan esnaf ve sanatkârları verilecek destek hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

Ağaç işlerinden, metal işlemeciliğine, keçecilikten, deri eşya yapımına, halıcılıktan, dikiş nakış işlerine kadar birçok el sanatına destek veren standımıza ilgi yoğun olmuştur. Geleneksel el sanatlarının üretimi ve paketlenmesine özgü donanım ve araç-gereçlerin alınması, paketleme tesislerine ve ekipmanlara fiziksel yatırımlar, fabrika satış mağazası veya tanıtım stantları kurulması da dahil el sanatlarının tanıtım ve pazarlamasına yönelik uygun yatırımların tutarı en az 10 bin, en fazla 250 bin Avro olması gerekiyor ve bu tutarın %50’si TKDK tarafından hibe olarak veriliyor” dedi.

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...