“Sayın Günaydın; Bundan sonrası için hazırlık ol!”

21 Şubat 2014 18:51

CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, bir kez daha Ticaret ve Kültür Merkezi üzerinden Günaydın’a yüklendi. Sorduğu sorulara daha yanıt alamadığını ve soracağı daha çok soru olduğunu belirten Çakmakçı, “Sayın Günaydın sorularımızdan rahatsız olmamalı. Sayın Günaydın bilmeli ki, ben bu soruları Isparta halkı adına soruyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı arasındaki gerginlik hat safhaya ulaştı. Çakmakçı, Günaydın’a yine ITKM üzerinden yüklenirken sorduğu sorulara halen daha cevap alamadığını ve Günaydın’ın bu sorular karşısında agresifleştiğini söyledi.

YENİ SORULAR YÖNELTTİ

Daha Günaydın’a soracağı sorular olduğunu ve bundan sonrası için hazırlıklı olması gerektiğini dile getiren Çakmakçı, “Üslup olarak karşımdakini eleştirirken bile olayı kişiselleştirmemeye ve Sayın Günaydın’ın yaptığı gibi yakıştırmalar yapmamaya özen gösteriyorum” dedi. 2 dönem belediye başkanlığı yapmış ve şehre yön vermekle mükellef şehri emin bir kişiye soru sormanın hakkı olduğunu belirten Çakmakçı, şöyle devam etti; “ITKM ile ilgili Belediye Başkanımız Sayın Günaydın’a bazı sorular yönelttim. Sorular net ve anlaşılırdı. Kendisine Isparta’nın menfaatlerini nasıl korudunuz? Bunun için neler yaptınız? 45 dükkânın yerlerini bize gösterebilir misiniz? Daha önce belediyeye ait 23 yer olduğunu söylemiştiniz. Toplam alanları farklı mı, eşdeğer mi? ITKM’nin hangi alanında yer aldığını sorduk. Bunu bir Isparta hemşeriniz olarak soruyorum dedim. Kendisi de sorulara cevap verdi. Ancak sorulara mı cevap verdi yoksa başka bir şey mi anlattı, gerçekten anlayamadım. Anladığım tek şey şudur. Sayın Günaydın bu soruların sorulmasına içerlemiş hatta biraz da kızmış. Bunu bana yaptığı yakıştırmalardan anlamaktayım. Oysa üslup olarak karşımdakini eleştirirken bile olayı kişiselleştirmemeye ve Sayın Günaydın’ın yaptığı gibi yakıştırmalar yapmamaya özen gösteriyorum. Çünkü benim anlayışım da siyasette kişiler değil, görevde bulunan kişilerin yaptıkları ya da yapamadıkları önemlidir. Hele ki bu kişi 2 dönem belediye başkanlığı yapmış ve şehre yön vermekle mükellef şehri emin olduğu için soru bizim hakkımızdır. Bu yüzden sorularımızdan Sayın Günaydın rahatsız olmamalı. Sayın Günaydın bilmeli ki, ben bu soruları Isparta halkı adına soruyorum. Sayın Günaydın’a soracağım pek çok soru daha geride. Sayın Günaydın bundan sonrası için de hazırlıklı olmalı.

“ISPARTA’NIN MENFAATLERİNİ HANGİ HUKUKİ

YOLLARDA ARADINIZ EY GÜNAYDIN?”

Sayın Günaydın, Balaman döneminde yapılan sözleşmelerde tek bir alan belediyeye verilmemiş diyor. Ne güzel. Sayın Günaydın bunu tespit etmiş ve suçu ortaya koymuş. Sayın Günaydın’a soralım. Siz göreve geldikten sonra bu haksız sözleşmeler karşısında ne yaptınız? Öyle sözleşmeler var ki, ITKM’de tek bir alan bile ticari alan yok. Isparta Belediyesi zarar etmiş. Üstelik Sayın Günaydın bu tespitin yanında bir tespit daha yapıyor ve diyor ki; ‘Burası biz geldiğimizde bazı sebepler yüzünden inşaat, kaçak inşaat hükmündeydi.’ Bir vatandaşın inşaatı kaçak olsaydı belediye o zaman neler yapardı, bir düşünün. O zaman Sayın Günaydın neden hukuki yollara başvurmadınız? Ya da sözleşmede imzası bulunan Balaman’a neden imza attın, neden görevini kötüye kullandın diye dava açmadınız? Isparta’nın menfaatlerini hangi hukuki yollarda aradınız ey Günaydın? İşte bu soruyu size sordum.

“NEDEN BURALARI TEMİZLEMEDEN İNŞAATA BAŞLADINIZ?”

Burada vakıf arazisi varmış. Peki, Aybatılı’nın projesini iptal ettiğiniz ve kendi projenizi uyguladığınız zaman bu vakıf arazisi neredeydi? O zaman vakıf arazisi yok muydu? Neden buraları temizlemeden inşaata başladınız? Göreve geldikten 1 yıl sonra vakıf arazisi gözünüzün önüne geldi. Bu bana göre düşündürücü. Bu vakıf arazisi yerin altında mıydı, sonra pat diye yukarı çıktı?

“TAPULARI BANA GÖNDERECEĞİNİ SÖYLEDİ HENÜZ GELMEDİ”

Günaydın diyor ki; ITKM’den yüklenici firmadan 45 dükkân aldım. Yüklenici firma işi çabuk bitirsin diye harcadığınız 4 milyon TL belediyenin paralarıyla normal bir alıcı olarak gitseydiniz müteahhit firmaya, iyi bir pazarlıkla 45 dükkanı alabilirsiniz. Sizin yüklenici firmadan ekstra aldığınız hiçbir şey yok. Sonra kalkıp marifetmiş gibi yerlerini bile gösteremediğiniz bu dükkânları aldım diyorsunuz. Tapuları bana göndereceğini söyledi. Belediye ile parti binamızın arası100 metre. Henüz gelmedi. Biz inşaattaki gecikmeden kaynaklanana paraları söke söke alacağız. Bu da bizim Isparta’ya verdiğimiz sözdür.

“GÜNAYDIN’IN SÜREKLİ BAHSETTİĞİ İKİ KANUNU BİLEN VAR MI?”

Diğer taraftan bölge hastanesi arazisi için 3 milyon TL’yi talep etmek yetim hakkını korumak adına doğrudur. Ama yüklenici firmadan 20 milyonu almamak neyin hakkını korumak oluyor? İnanın bu çifte standardı ben anlayamıyorum. Sayın Günaydın, 2 kez 8876, 8866 sayılı ihale kanunu diyor. Sayın Günaydın, dediğiniz sayıda böyle bir kanunu ben bilmiyorum. Ama 2886 sayılı kanun ile 4734 sayılı ihale kanunu da var. Herhalde bu kanunları kastediyorsunuz. Sanırım Sayın Günaydın’ın dili sürçtü ya da her zamanki gibi dalgınlığına geldi.”

 

 

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...