Isparta, elektrikte kaçağı olmayan örnek il

25 Eylül 2012 19:20

Özellikle Doğu illerinde daha yaygın olan kaçak elektrik kullanımının Isparta’da ise yok denecek kadar az olması vatandaşların bu konudaki hassasiyetini gösteriyor.

Özellikle Doğu illerinde bir hayli yaygın olan kaçak elektrik kullanımı konusunda Isparta örnek iller arasında gösteriliyor. Çünkü Isparta’da kaçak elektrik kullanımına tenezzül eden kişi sayısı yok denecek az. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız TEDAŞ Müessese Müdürü Niyazi Kıvılcım, bu yıl ilk sekiz aylık dönemde Isparta’da sadece  12 adet kaçak elektrik kullanımı tespit edildiğini belirtti.

Isparta’da kaçak elektrik kullanımının çok az olduğunu belirten ve bunun da son derece sevindirici olduğunu söyleyen TEDAŞ Müessese Müdürü Niyazi Kıvılcım,  “Isparta’da bu yılın ilk sekiz aylık döneminde toplam 14 bin 980 adet abone taranmış olup, bu taramalar neticesinde; mesken aboneliği, ticarethane, ticari sulama ve şantiye olmak üzere toplam 12 adet kaçak elektrik kullanımı tespit edilmiştir.

Kaçak elektrik kullanan vatandaşlarımız ilgili adli mercilere sevk edilmiş olup, haklarında da 14 bin 414 TL para cezası tahakkuk ettirilmiştir. Bu para cezasının bir bölümü tahsil edilmiştir. Öte yandan, kaçak olarak kullanılan elektrik miktarı da 158,670 kwh’dır. İlimizde kaçak elektrik kullanımının yüzdelik oranı ise % 4,13’tür.

Tüm bu veriler, ülke genelindeki kaçak elektrik kullanımı göz önüne alındığı zaman ilimizin kaçak elektrik kullanımı konusunda son derece duyarlı olduğu ve istisnalar hariç halkın hemen hemen tamamının kaçak elektrik kullanmaya tenezzül etmediği görülmektedir. Dolayısıyla Isparta, Türkiye’de kaçak elektriğin en az kullanıldığı illerin başında yer almaktadır” dedi.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...