Çakmakçı; ‘ITKM binası kaçakmış’

23 Şubat 2014 17:34

Seçim çalışmaları kapsamında Çünür Mahallesinde kahve toplantısı yapan CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı vatandaşların sıkıntılarını dinledi ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştirdi. Çakmakçı Günaydın’ı ITKM üzerinden eleştirerek “kendiside itiraf ediyor. ITKM inşaatı kaçakmış. Bize sabun köpüğü diyor evet sabun köpüğü gibi 31 martta Isparta Belediyesinde teremiz bir yönetim başlatacağız” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Çünür Mahallesinde düzenlenen kahve toplantısında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi. Çünür’de bayanlarında yoğun ilgi gösterdiği kahve toplantısında konuşan Prof. Dr. Çakmakçı “biz Sayın Günaydın’a ITKM ile ilgili bazı sorular yönelttik. Bu sorular gayet açık ve anlaşılırdı. Biz kendisine Isparta Belediyesinin hakkını yüklenici firmaya karşı nasıl savunduklarını sorduk. Daha önemlisi 5 yılda neden bitirilmediğini sorduk. Bunu sadece bir siyasi olarak değil Ispartalı vatandaş olarak sorduk. Kendisi de ekrana çıkıp bu sorularımıza cevap verdi. Ama cevap mı verdi laf mı karıştırmaya çalıştı anlayamadık” dedi.

YENİ SORULARA HAZIRLIKLI OLSUN

Belediye Başkanı Günaydın’ın ITKM ile ilgili sorulardan rahatsız olduğunu söyleyen CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “halkın merak ettiği konuların sorulmasından sayın Günaydın’ın rahatsız olmaması gerekiyor. Bir belediye Başkanı yani şehrül emin olarak sorulara cevap vermeli. Bu soruları sormak bizim hakkımız ve sormaya devam edeceğiz. Kendisi yeni sorularımıza hazırlıklı olsun” diye konuştu.       

NEDEN HUKUKİ YOLLARA BAŞVURMADINIZ

Prof. Dr. Çakmakçı “Sayın Belediye Başkanı ekrana çıkıp yüklenici firma ile sayın Balaman döneminde yapılan sözleşmeleri anlattı. Bunları anlatırken Sayın Balaman’ın haksız sözleşmelerle Isparta belediyesini zarara uğrattığını ve Isparta Belediyesinin ITKM’de bir metrekare bile bir yere sahip olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Sayın Günaydın o zaman bu tespitleriniz doğrultusunda neden hukuki yolarla başvurmadınız? Isparta’nın haklarını savunmak için neden hukuki yolları kullanmadınız?” diye sordu. 

SONRADAN MI ÇIKTI TOPRAK ÜSTÜNE?

İnşaatın sürekli gecikmesi nedeniyle Isparta’nın zarar gördüğünü belirten Prof. Dr. Çakmakçı “Kendisi işin uzamaması ve biran evvel bitirilmesi için gerekli incelemeyi yaparak, ITKM inşaat sahası içindeki vakıf arazilerini satın aldıklarını söylüyor. Bu inşaattan daha önce sizin ilk döneminizde de bir inşaat vardı. O zaman bu vakıf arazileri yok muydu? Sonradan pat diye mi çıktı toprak üstüne? Birde itirafta bulunuyorlar. Bu vakıf arazileri nedeniyle ITKM inşaatı kaçakmış. Bu nedenle kaçak yapı durumundan kurtarmak için belediye kasasından 4 trilyon ödendiğini söylüyor. 4 trilyon karşılığında da 45 dükkan alınmış. Bu belediyenin hakkını savunmak değildir ki. Zaten yüklenici firmaya gidip iyi bir pazarlık yapsalar, 4 trilyona 45 dükkan alabilirlerdi. Siz inşaatın sürekli gecikmesinden dolayı doğan zarar karşılığında yüklenici firmadan ne aldınız? Biz bunu soruyoruz” dedi. 

ISPARTA’NIN HAKKINI KORUMAYA MUKTEDİR DEĞİLSİNİZ

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “belli ki Günaydın Isparta’nın hakkını korumaya muktedir değil. Isparta’ya iki dönem boyunca kaybettirdikleri nedeniyle onları önce Allah’a sonra Isparta halkına havale ediyorum. Biz sabun köpüğü diyor. Evet biz sabun köpüğü gibi geleceğiz ve 31 matta tertemiz bir Isparta Belediyesi olacak” diye konuştu.

Çünür halkının sorunları ile ilgili de konuşan Prof. Dr. Çakmakçı “siz Çünür halkı olarak Çünür’ün içindeki kokudan rahatsızsınız. Biz neden buralarda seracılığı yaygınlaştırarak, beslediğimiz hayvanlarında gübresini o seralarda kullanarak organik tarımı bu bölgede yaygınlaştırmıyoruz. Yerel yönetimler size önderlik ederse bunlar yapılabilir. Artık bizim kol kola girerek birlikte hareket eden bir Isparta olmaya ihtiyacımız var” dedi. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı daha sonra çoğunlukla gençlerin gittiği kahveyi de ziyaret ederek gençlerle sohbet edip bilardo oynadı.  

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...