SDÜ’nün akademik açılışı Cuma günü

25 Eylül 2012 19:22

SDÜ’nün akademik açılışı 28 Eylül Cuma günü saat 15.00’te yapılacak. Rektör Hasan İbicioğlu, açılışa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılacağını belirterek; “ 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katılıp katılmayacağı henüz net değil. Bilindiği gibi kendisi geçtiğimiz günlerde Hastanede tedavi görmüştü. Sağlık durumu iyi olursa katılacak” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi bu yıl eğitim öğretime başlama tarihi ile akademik açılışı aynı gün yapacak.   

MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK GELİYOR

Bu yıl akademik açılışa renkli simaların da katılması bekleniyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de üniversitenin akademik açılışına katılacağı kaydedildi. Ayrıca Şimşek’e üniversite içinde yeni yapılan yerlerin açılışının da yaptırılacağı ve üniversitenin mali sıkıntıları ile ilgili hazırlanan bir dosyanın sunulacağı belirtildi.

Akademik açılış töreninin Cuma günü saat 15.00’te başlayacağını ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu; “Üniversitemizin 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılını 28 Eylül Cuma günü yapacağımız akademik açılış töreni ile başlatacağız. Törenimize, Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek de katılacaklar. Sayın Bakanımız Isparta’ya ve üniversitemize gelmişken aynı zamanda üniversitemizde yapımını tamamladığımız bazı projelerinde açılışını yaptırmayı düşünüyoruz. Ayrıca, Maliye Bakanı Şimşek’e, üniversitemizle ilgili sorunları da aktarıp kaynak talebinde bulunacağız. Malum kendisi Maliye bakanı olduğu için bu işi de birinci ağızdan çözmüş olacağız.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kayınbiraderinin adına yaptırılan okulun açılışı için geçtiğimiz hafta Isparta’ya gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in açılış törenine katılıp katılmayacağı konusunda da; “Üniversite olarak sayın Cumhurbaşkanımızı açılışımıza davet ettik. Kendilerinin sağlık durumu uygun olursa mutlaka katılacaklarını ifade ettiler. Bilindiği gibi sayın Demirel, daha üç – beş gün önce gribal enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görmüştü. Sağlık durumu el verirse gelecekler” dedi.

Bu haber 869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...