“Atatürk bir put değil; Biz ona tapmıyoruz, İlkelerini savunuyoruz”

23 Şubat 2014 17:45

CHP’nin en eski üyesi olan ve yarım asırdır siyaset yapan emekli sınıf öğretmeni Hüseyin Avni Topçu (87), 70’li, 80’li yıllardaki siyaset ile günümüz siyasetini karşılaştırdı. Bugünkü düzenin şeriat düzenine yakın bir hal aldığını belirten Topçu, “Bize ‘Atatürk’ün arkasına sığınıyorlar’ diyorlar. Biz ona tapmıyoruz. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atmış ve ilkeler koymuş. Bunlar halen geçerli” dedi.

Gündemi an be an takip eden, sokağın nabzını tutan ve partisi için son nefesine kadar çalışacağını ifade eden CHP’nin en eski üyesi Hüseyin Avni Topçu ile günümüz siyasetini konuştuk. Yarım asırdır siyasetin içinde olan ve rahatsız olmasına rağmen sokağa çıkıp özellikle gençlerle hasbihal etmeyi ihmal etmeyen emekli sınıf öğretmeni Topçu, günümüz siyasetinden oldukça rahatsız.

BİZ ESKİDEN HASBİ ÇALIŞIRDIK

1971’de öğretmenlikten emekli olduğunu ve ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldığını belirten Topçu, “Atatürk ve ilkelerine sahip çıkıyoruz. Eski siyasette hasbi çalışma vardı. Hepimiz kendi cebimizden çalışıyorduk. Şimdi öyle değil. Her şey maddiyata dayanıyor. Siyaset maddiyata döndü” dedi.

“ATATÜRK’E TAPMIYORUZ”

CHP’nin Atatürk ilkelerine sahip çıkan bir parti olduğunu savunan Topçu, “Diğerleri gösterişçi. Bize ‘Atatürk’ün arkasına sığınıyorlar’ diyorlar. Biz Atatürk’ün arkasına sığınmıyoruz, ilkelerine sahip çıkıyoruz. Atatürk bir put değil. Biz ona tapmıyoruz. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atmış ve ilkeler koymuş. Bunlar halen geçerli” diye konuştu.

“DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK’ DİYEN BİR HÜKÜMET VAR”

Öte yandan günümüz siyasetini hiç beğenmediğini ifade eden Topçu, “‘Dediğim dedik, çaldığım düdük’ diyen bir hükümet var. ‘Ben yüzde 50’ye sahibim, her şeyi yapar, bitiririm’ diyor. Bu siyaset mi? Senin karşındaki adam ve partiler bu memleketin değil mi?” şeklinde konuştu.

“RAHMETLİ İNÖNÜ EŞİ BULUNMAZ BİR İNSANDI”

Son olarak Erdal İnönü ile Antalya ve Burdur’da dolaştığını ve kendisinin bulunmaz bir insan olduğunu ileri süren Topçu, şöyle devam etti; “Rahmetli Erdal İnönü, bulunmaz bir insandı. O kadar temiz ve doğru bir insan bulunmaz. Kendisiyle Antalya ve Burdur’u dolaştım. ‘Karşımdakini üzerim’ diye o kadar titiz davranırdı. Allah rahmet eylesin, iyi bir siyasetçiydi. Bugünkü düzen şeriat düzenine yakın bir düzen. Halen bunu savunuyorlar. Arap ülkelerinde bugün ne yapılmış da onlarla ben ilişki kuruyorum.

“CHP’NİN DURUMU ISPARTA’DA İYİ”

Isparta İl Yönetimi iyi ve güzel çalışıyor. Sayın Başkanımız Vedat Şenol ve ekibi partiyi derledi, topladı. Yaşım 87 olmasına rağmen gazete okuyorum ve televizyon da CHP’nin çalışmalarını takip ediyorum. Isparta’da CHP’nin durumu gayet iyi. Mahalli seçimlerde değişik durumlar olabiliyor. CHP’nin şansını yüksek görüyorum. Partimiz ve adayımız iyi bir çalışma içerisinde.”

 

Bu haber 918 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...