Terzi ve Yorgancılar Odası’nda başkan değişti

25 Şubat 2014 17:40

Terziler ve Yorgancılar Odası Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirilirken, başkanlık için mevcut Başkan Yaşar Doğan ile Fehmi Demirsöken yarıştı. Seçim sonucuna Demirsöken, 77 oy ile yeni başkan seçildi. Doğan ise 57 oyda kaldı.

Isparta Terziler ve Yorgancılar Odası seçimli Olağan Genel Kurulu toplantısı dün Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve CHP Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Üyesi Adayı Kadir Özkan ile Oda üyeleri katıldı. Yapılan seçimde Isparta merkezdeki oda seçimlerinde ilk kez bir başkanlık el değiştirdi.

KOOPERATİFLEŞMEYE GİDİLMELİ

Divan Başkanlığını Mehmet Aybatılı’nın yaptığı genel kurulda ilk olarak yönetim her açıdan oybirliği ile ibra edildi. Daha sonra konuklara söz verilirken ilk olarak kürsüye çıkan CHP Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, el emeğinin ikinci plana itildiği bir dönemden geçildiğini ileri sürdü. Çakmakçı, “Terzilerimiz yeni alanlarda yeni imkanlarla mesleklerini icra edebilirler. Eğer kooperatif şeklinde gelişme olursa ve sizler bu kooperatifin üyesi olur, bizde Allah nasip ederse Belediye Başkanı olursak sizin gelişmenizi daha da hızlandırabiliriz. Çünkü dünyada 1.6 trilyon dolar kooperatifler eliyle ekonomiye kazandırılıyor. Dünyada 1 milyar insan da kooperatif üyesi. Onun için kooperatifler çok önemli” dedi.

BUGÜNLERE DEDEMİN RIZKIYLA GELDİM

Çakmakçı’dan sonra kürsüye gelen AK Parti Belediye Meclisi Üyesi ve Adayı Kadir Özkan ise, dedesi Kadir Önal’ın eski terzilerden olduğunu ifade ederek, bugünlere de onun kazandığı rızıkla geldiğini belirtti. Özkan, “Memleketimde şerefli bir şekilde duruyorum. İnşallah buna layık olmaya devam ederim” dedi. Özkan, AK Parti Adayı Nuri Uzaktaş’ın ise Ankara’da toplantıda olması nedeniyle genel kurula katılamadığını bildirdi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından genel kurulda başkanlık seçimine geçildi. Gerçekleştirilen seçimde başkanlık görevi el değiştirdi. Mevcut Başkan Yaşar Doğan 57 oy alırken, 77 oy alan Fehmi Demirsöken, yeni başkan seçildi.

Yeni yönetim şu şekilde oluşturuldu: Fehmi Demirsöken, Bilal Sayar, İsmail Çoban, Hüseyin Avni Uluyokuş, Uğur Diker, Eyüp Dal, Mustafa Bilge

 

Bu haber 1196 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...