Berber ve Kuaförler lüks sınıftan çıkartılsın

25 Şubat 2014 17:54

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, görevinde güven tazeleyen Isparta Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette mesleğin sorunlarını 4 ana başlıkta toplayan Karakaş, devlet yetkililerine seslenerek, berber, kuaför ve güzellik uzmanı mesleğinin lüks sınıftan çıkartılmasını istediklerini bildirdi.

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ve beraberindeki heyet, Isparta Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı  Mehmet Çelik ve yeni yönetimi makamında ziyaret etti. Isparta Berberler ve Kuaförler Odası’nda Mehmet Çelik’in tekrar güven tazelemesinden dolayı mutlu oldukları dile getiren Karakaş, “ Çıktığınız bu yolda 2014-2017 yıllarında yapacağınız hizmetleri Isparta Berberler, Kuaförler ve Güzellik Merkezi uzmanlarına meslek dallarının mensuplarına huzur ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

DEVLET YETKİLİLERİNE SESLENİYORUZ: LÜKS SINIFTAN BİZİ ÇIKARTIN

Öte yandan mesleğin sorunlarını 4 ana başlıkta toplayan Federasyon Başkanı Karakaş, federasyona bağlık 84 bin berber, kuaför ve güzellik uzmanı olduğunu bildirdi. Meslektaşlarının en büyük sorunlarından bir tanesini katma değerde yaşadığını belirten Karakaş,  “Katma değer, özel tüketim vergisi bizim mesleğimizde yüzde 18. Kullanılan kozmetik ürünlerinin ve dayanıklı tüketim mallarının özel tüketim vergisi ise yüzde 22. Topladığımız zaman yüzde 40’a ulaşıyor. Bu bize ciddi anlamda bir yük. Biz berber, kuaför ve güzellik uzmanı mesleğinin lüks sınıftan çıkartılmasını istiyoruz. Devlet yetkililerine buradan sesleniyoruz” şeklinde konuştu.

DEVLET DESTEĞİ YÜKSELTİLMELİ

Diğer taraftan 6331 sayılı kanunda iş sağlığı, iş güvenliği ve iş analizi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu kanunda berberlerin tehlikeli sınıfta gösterildiğini ifade eden Karakaş, şunları söyledi: “Biz tehlikeli sınıf değiliz. Ayrıca şartlar ağır. 10 kişi ve altı çalışanların hemşire ve doktordan muaf tutulduğu gibi devlet desteğinin de yükseltilmesini istiyoruz.

YÜZDE 15’TEN MUAF TUTULMAK İSTİYORUZ

Berber, kuaför ve güzellik uzmanları mesleğini icra eden meslektaşlarımızın emeklilerinin yüzde 15 sağlık destekleme primlerinden muaf tutulmasını istiyoruz. SSK’lı 5173 gün üzerinden emekli oluyor ve maaş olarak 1000 TL gibi bir rakam bağlanıyor, biz BağKur’lu olarak 9000 işgünü üzerinden emekli oluyoruz 800 TL bağlanıyor. Bununla birlikte yetmiyor gibi işyeri açınca devlet yüzde 15’ini bizden kesiyor. Isparta Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik’te bu sorunları bize bildirdi. Bizde yol haritamızı bu başlıklar altında çizdik. Sorunların çözülmesini bekliyoruz.”

Isparta Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik de Federasyon Başkanı Bayram Karakaş ve beraberindeki heyete ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Bu haber 1007 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...