‘’Bir Usta Bin Usta’’ kapsamında 20 kişiye mikro kredi imkanı

25 Şubat 2014 17:55

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, “Bir Usta Bin Usta" sosyal sorumluluk projesi kapsamında 20 kursiyere Türkiye İş Bankası’nın kursiyerlere özel koşullu mikro kredi imkânı sunacağını, Anadolu Sigorta’nın da sergi yoluyla büyük kitlelere ulaştırarak pazarlamada yardımcı olacağını belirtti.

Anadolu Sigorta tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün teknik danışmanlığında, Rüya Bilim ve Sanat Demeği işbirliği ile yerel meslekleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktararak genç ustalar yetiştirilmesinin hedeflendiği “Bir Usta Bin Usta" sosyal sorumluluk projesi kapsamında İlimizde "Deri Aksesuar Yapımı Kursu” açılacak. Projenin amacını aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, ‘’Bir Usta Bin Usta Projesi’nin amacı; Kamuoyunun ilgisini kaybolmaya yüz tutan mesleklere ve yerel değerlere çekmek, bu mesleklerin yeniden canlanmasını sağlamak ve meslek ustalarının deneyimlerinin gelecek genç nesillere aktarılmasını sağlamaktır’’ dedi.

HAFTAİÇİ HERGÜN 09.30-15.30 SAATLERİ ARASINDA OLACAK

Kaybolmaya yüz tutmuş dericilik mesleğinin sanatsal ürünlerle birleştirilerek mesleki ve sanatsal anlamda ulusal ve uluslararası alanda tanıtarak ilimiz kültürüne ve ekonomisine katkı sağlamanın hedeflendiğini bildiren Kılıç, ‘’Deri Aksesuar Yapımı Kursu, Müdürlüğümüz Hizmet Binası Güzel Sanatlar Atölyesinde hafta içi her gün 09.30-15.30 arası yapılacaktır. Mart ayında başlayacak olan kurs programı, toplamda 256 saat olup 3 ay süresince devam edecektir. Bakanlığımız sanatı tanıtım kartı bulunan deri ustası İbrahim Atalar’ın eğitmenliğinde 20 kursiyer yetiştirilecek ve bu 20 kursiyerimize Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlığımız onaylı sertifika verilecektir. Kurs sonunda yapılacak belge töreni ile birlikte bir sergi düzenlenecek ve kursiyerlerimizin yapmış oldukları eserler kamuoyu ile paylaşılacaktır’’ diye konuştu.

KURSU BAŞARIYLA TAMAMLAYANLARA İŞ

BANKASINDAN ÖZEL KOŞULLU MİKRO KREDİ İMKANI

Öte yandan Anadolu Sigorta’nın, 2011 yılında Türkiye İş Bankası ile mikro kredi konusunda özel bir çalışma yaptığını ve Türkiye İş Bankası’nın “Bir Usta Bin Usta” kursiyerlerine özel koşullu mikro kredi imkânı sunacağını belirten Kılıç, ‘’Eğitim sürecinde, teknik donanıma sahip olan kursiyerler eğer dilerlerse eğitim sonunda verilen katılım belgeleri ile Türkiye İş Bankası'nın hazırladığı özel koşullu krediden yararlanabilecekler. Anadolu Sigorta böylece, sadece mesleki eğitim konusunda değil, mesleği yaşatmaya yönelik yapılan çalışmalara da destek olacaktır’’ şeklinde konuştu.

ANADOLU SİGORTA SERGİ İMKANI DA SUNACAK

Diğer taraftan Anadolu Sigorta’nın ürünleri sergi yoluyla büyük kitlelere ulaştıracağını ve böylece pazarlama konusunda da yardımcı olacağını ifade eden Kılıç, ‘’Geleneksel el sanatlarına baktığımızda Isparta’da karşımıza çıkan temel şeyler; dericilik, keçecilik, bıçakçılık, yorgancılık, oymacılıktır. Dericilik, Isparta’da halen devam ediyor. Özellikle Yalvaç’ta bu sanatla uğraşan kişiler var.

HAM MADDE SORUNU YAŞANMAYACAK

Isparta’da deri ham maddesi bulunuyor. Birçok alanda da kullanılıyor. Biz de hediyelik ürünler konusunda bu ham maddeyi tabiî ki Isparta’dan alacağız. 20 kursiyerimiz sertifikayı aldıktan sonra gerekli kredi destekleriyle bir atölye oluşturduklarında ham madde sorunu yaşamayacaktır. Pazarlama noktasında da  yaptığı ürünleri sergileyenler bunu bir iş kolu haline getirecektir. Yalvaç’ta sırf bu işle uğraşan ve aylık binlerce lira kazanan ustalar var’’ dedi.

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...