Balbay Isparta’ya davet edildi

25 Şubat 2014 18:04

CHP Isparta il Örgütü ve Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Burdur’da düzenlenen aday tanıtım töreni ve Başmakçı’da yapılan seçim bürosu açılışlarına katıldı. Burdur’daki aday tanıtım töreninde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’la görüşen CHP İl Başkanı Vedat Şenol yerel seçim çalışmaları kapsamında Mustafa Balbay’ı Isparta’ya davet etti.

CHP Isparta İl Örgütü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ında katıldığı Burdur belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

Ergenekon davası kapsamında 5 yıl tutuklu kalan ve serbest kaldıktan 73 gün sonra memleketi Burdur'a geldi. Toplantıda Balbay, Yeşilova ilçesi Güney beldesindeki akraba ve dostlarına da sarılarak hasret giderdi. Burdur'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Balbay, "Ben Demir parmaklıkların ardından sevgili kardeşimin biraz önce okunduğu gibi pek çok şeyi yaşadım, yalnızlığı yaşadım, hasreti yaşadım ve tabi ki sık sık kendi kendime 'Balbay, özgürlük ne zaman gelir' diye sordum ve sürekli 'Balbay, bu noktada senin buradan ne zaman çıkacağın önemli değil, nasıl çıkacağın önemlidir. Dimdik çıkmalısın, seni sevenlerin karşısında dimdik durabilecek şekilde çıkmalısın' demiştim. İşte o gün bugündür. Sizin karşınıza dimdik geldim, eğilmedim. Doğduğum toprakların, büyüdüğüm toprakların her karışından insanları görüyorum. Doğduğum Güney kasabasından büyüklerimi, amcamı, ağabeylerimi, dostlarımı, Yeşilova'dan, Burdur'dan bütün kardeşlerimi görüyorum. Bizler, sürekli sizleri içimde hissettim. O sevdiğim Anadolu sözünü içimde hissettim. Diyor ya Anadolu insanı; 'Umutsuzluk yalnızlıktan doğar.' Ben kendimi hiç yalnız hissetmedim, hep sizlerle hissettim. Şu anda sizlere özgürce sesleniyorum, biraz önce hepinizi tek tek kucaklamak istedim. Aranıza uçmak istedim, özgürce sarılabiliyoruz" dedi.

CHP Milletvekili Mustafa Balbay’la görüşen CHP İl Başkanı Vedat Şenol Mustafa Balbay’ı yerel seçim çalışmaları sürecinde Isparta’da da görmek istediklerini söyledi. Balbay’ı Isparta’ya davet eden Şenol “sizin haksız olarak içerde tutulmanız tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da büyük tepki uyandırmıştır. Bu nedenle bir sembol olarak tüm Ergenekon tutsaklarını temsilen sizi Isparta’da görmek istiyoruz” dedi.

ISPARTALI GAZETECİ ÖZGÜR GEZDİĞİ GÜN

Özgürlüğünü tam anlamıyla hapiste yatan yurtseverler serbest kaldığı gün hissedeceğini söyleyen Balbay, "Özgürlüğümüz yardımdır, sizlerin vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle hapiste yatan tüm yurtseverler serbest kaldığı gün ancak kendimi özgür hissedeceğim. Bir gün Burdur'un sokaklarında Tuncay Özkanlar, İlker Başbuğlar, Engin Alanlar'ın da dolaştığı gün kendimi özgür hissedeceğim. Ispartalı kardeşimiz Deniz Yıldırımlar da, Mehmet Ali Çelebiler de özgürce yürüdüğü gün kendimi özgürce hissedeceğim. O güne kadar özgürlüğümüz yarımdır ve bizim mücadelemiz onların da öz gürlüğünü sağlamak içindir" diye konuştu.

Fatih Hilmioğlu'nun hayat hikayesini anlatan Balbay, salonda duygusal anlar yaşattı. Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesinin 6 ay süreceğini söyleyen Balbay, "Ben düne kadar biraz önce saydığım isimlere Fatih Hilmioğlu'nu da eklerdim. Fatih Hilmioğlu 55 yaşına geldi. Bugün Başbakanın da kumpas dediği bir hain planın parçası olarak tutuklandı ve Hilmioğlu babasını kaybettiği yaşa geldiğinde oğlunu trafik kazasında kaybetti. O Hilmioğlu'nu demir parmaklıklardan çıkarmamak için aylarca direndiler. Nihayet Anayasa Mahkemesi serbest bırakılmasına karar verdi ama nasıl bir Türkiye'de yaşadığımızı bilmeniz açısından bu kısmı ayrıca paylaşmak istiyorum. Hilmioğlu'nun özgürlüğü 6 aydır. 6 ay sonra hastaneye gidip, hastane derse ki biraz iyileşmiş, cezaevinde yatabilir yeniden cezaevine koyacaklar. Yani Hilmioğlu'nu Azrail mi, esaret mi diye bir kumpasın içine koydular" şeklinde konuştu.

Ergenekon davasına değinen Balbay, mahkemenin Orta Çağ'ın engizisyon mahkemelerinden bile daha hukuk dışı olduğunu söyledi. Son günlerde bazı yasalarda yapılan değişikliklere de tepki gösteren Balbay, "İşte bu gidişe son verecek sürecin dolmasına 37 gün kaldı. Bu seçimler bu bakımdan çok önemlidir. 30 Mart yerel seçimleri, Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçimleri, Haziran'da genel seçimler var. Bu üç seçimin birinci kapısı olan yerel seçimlerde yerel seçimleri elde ettikten sonra genel iktidarı isteyeceğiz ve hedefimiz önümüzdeki yıl bu sıralarda Kılıçdaroğlu'nu başbakan, CHP'nin iktidar olduğu günler olacaktır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise, 2015 yılından sonra Başbakan Erdoğan'ın Türk siyasetinde yer almayacağını iddia ederek, "2015 yılından sonra Türk siyaset tarihinde Erdoğan diye bir siyasetçi olmayacak. Erdoğan ya emekli olacak ya da siyaseten mefta olacak" diye konuştu.

 

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...