Hırsıza davetiye çıkarıyoruz!

25 Şubat 2014 18:17

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri özellikle ev ve işyerlerinden gerçekleştirilen hırsızlıkların önüne geçmek için bilinçlendirme kampanyası başlattı. İlk tatbikatta trajikomik diyaloglar ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, hırsızlıklara karşı önemli çalışmalar yapıyor. Toplumu bilinçlendirmek için materyal dağıtımının yanı sıra uygulamalı eğitim projeleri de hayata geçiriyor. Ama sahada yaşanan vakalar ise oldukça trajikomik.

“HIRSIZ” DENİLDİĞİ HALDE KAPI AÇILDI

Bu arada emniyet ekiplerinin ilk gerçekleştirdiği tatbikatta ilginç bir durumla karşılaşıldı. Tesadüf tekniği ile gerçekleştirilen çalışmada zile basıldı. Kapıyı ilk olarak açmayan ancak diyafondan seslenen Bayan “Kim o?” diye sordu. Ardından polis “Hırsız” diye yanıt verdi. Buna rağmen bayan kapıyı açtı.

BAZILARI DİREKT KAPIYI AÇTI

Öte yandan sahada karşılaşılan bir diğer ilginç durum ise ev hanımlarının büyük çoğunluğunun çalan zile karşı tepki vermeden otomatik kapının düğmesine basması. Bu örneklerle birlikte Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin tatbikatlarını sıklaştıracağı ve Isparta’yı daha güvenli hale getireceği öğrenildi.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...