“Dönüşümde beklemeye tahammülümüz yok”

25 Şubat 2014 18:24

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, kentsel dönüşüm konusunda “Isparta’nın bir an bile beklemeye tahammülü yok” dedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Büyükyavuz da Isparta’da 55 bin bağımsız bölümün deprem yönetmeliğine uygun yapıda olmadığını söyledi. 

AK Parti Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş, Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte seçim çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu. Başkan Adayı Uzaktaş’ın gündemi kentsel dönüşümdü.

“BU RİSK ALTINDA İNSANIMIZ YAŞAYAŞAMAZ”

Kentsel dönüşümün Türkiye için ciddi bir proje olduğunu kaydeden Uzaktaş, “Ancak Isparta’da bu konuda henüz ciddi girişimler yok.  Dönüşüm Isparta için olmazsa olmaz bir konu. Çevre Müdürlüğümüz de bu konuda ciddi katıklar sağlıyor. Isparta’da ortak hareket ederek güzel bir yapılaşma kültürü oluşturmak zorundayız. Belediyenin bu konuda yetişmiş personeli ver. Resmi kurumları da bu projeye dahil ederek güzel sonuçlar alacağız. Nasip olursa bu konuda güzel çalışmalar yapılacak. Deprem riski altında insanlarımız yaşayamaz. Isparta için geç kalınmış bir konu. Deprem riskinin olduğu bir şehirde bu yapılar tehlike arz ediyor. Projelerin bir an önce harekete geçirilip uygulanması gerekiyor” dedi.

55 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM RİSKLİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Büyükyavuz da, birlikte projelere hazırlayıp Isparta’nın önüne sunulması gerektiğini söyledi. Isparta’nın geçmişte kooperatifleşmeyi tamamladığını, artık dönüşümün şart olduğunu vurgulayan Büyükyavuz, “Bunun öncülüğünü yerel yönetimler yapacak. Isparta’da 55 bin bağımsız bölüm deprem yönetmeliğine uygun nitelikte değil. Isparta’ya hizmet önceliğimiz. Çevre konusunda da duyarlı bir Isparta oluşturma hedefindeyiz. Çevre duyarlılığında da en iyi il olmayı hedefliyoruz” dedi.

BELEDİYELERE 12 MİLYON LİRALIK DESTEK

Şimdiye kadar 62 bina ve 162 bağımsız bölüm için risk raporu çıktığını kaydeden Büyükyavuz, kentsel dönüşümde Isparta’nın geç kalmasına rağmen, Türkiye sıralamasında ortalarda yer aldığını açıkladı. Belediyelere de çevre yardımında bulunduklarını belirten Büyükyavuz, 2008’den bugüne kadar il genelinde belediyelere 12 milyon lira değerinde destek verildiğini söyledi. Büyükyavuz, projesini getiren her belediyeye ayrım gözetmeden destek verildiğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...