Tönge´de hasar tespiti yapılıyor

26 Eylül 2012 19:34

19 Eylül günü aniden bastıran dolu ve yağmur nedeni ile Mehmet Tönge mahallesi ile Kayı Köyü’nde ciddi hasar meydana gelmişti. Onlarca ev su altında kalmış ve maddi hasara neden olmuştu. Felaket sonrası hemen faaliyete geçen Isparta Belediyesi tüm ekip ve kadrosu ile Mehmet Tönge Mahallesi’nde çalışmalarına başladı. Su  altında kalan evler motopomplarla temizlenirken bir yandan da hasar tespit çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da mahalleye giderek yaraların bir an evvel sarılacağını, imkanlar ölçüsünde de destek vereceklerini ifade etti.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bir haftadır yaptıkları çalışmalar neticesinde artık iş cadde ve sokakların temizlenmesine gelmişti. Felaket izlerinin tamamen ortadan kalkması için Temizlik İşleri Müdürlüğü de tam kadro Mehmet Tönge Mahallesinde çalışmalarına başladı. Mahalledeki cadde ve sokaklardaki çamurları temizlemeye başladı. Hem insan gücü hem makine gücünün kullanıldığı temizlik seferberliği sonrasında felaket izlerinden eser kalmayacak.

Isparta Belediyesinin çalışmalarını yakından takip eden Mahalle Muhtarı Osman Kınay’da belediyenin bu çalışmalarını takdirle karşıladı. Kınay yaptığı açıklamasında, “19 Eylül tarihinde yağan ve sadece bölgemizde aşırı yağış nedeni ile bir sel felaketi ile karşı karşıya geldik. Mahallemizde onlarca ev sular altında kaldı. Felaket ile birlikte belediyemiz ekipleri de hemen olay mahalline gelerek zararı en aza indirmek için elinden gelen gayreti gösterdiler. Bu gün de mahallemizin cadde ve sokakları temizlenerek felaketin izleri siliniyor. Bu vesile ile Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu felaketin yeniden yaşanmaması için de belediyemiz yeni bir çalışma temposu içerisine gireceğine inanıyorum. Mahallemizi çevreleyen tepelerden akan yağmur sularının DSİ ile ortaklaşa bir çözüme kavuşturulacağını böylece böyle bir afetle tekrar karşı karşıya gelinmeyeceğine inancım sonsuzdur” dedi.

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...