“Sayın Günaydın şehrin aklıyla dalga geçiyor, şehre kasaba muamelesi yapıyor”

26 Şubat 2014 18:04

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a fena yüklendi. Günaydın’ın kendine göre yaptığı projelerle şehre hançer soktuğunu ileri süren Zabun, “5 yıl geçti halen Isparta belediyeciliğe geçemedi! Bu şehir bunu mu hak ediyor?” dedi.

Yerel seçimlere 32 gün kala siyasi partiler son kozlarını oynamaya başladı. Son olarak AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi. Öncesinde göreve geldiği ilk gün siyasette bir sıkıntının olduğunu gördüğünü ve bunun da gençlerin ve bayanların eksikliği olduğunu belirten Zabun, ilk işinin bunu değiştirmek olduğunu söyledi.

“ISPARTA’DA 45-50 YAŞINDAKİ İNSANLAR SİYASET

YAPIYOR GENÇLERE FIRSAT VERİLMİYOR”

Isparta’da 45-50 yaşındaki kitlelerin siyaset yaptığını ve gençlere şans tanınmadığını belirten Zabun, “İl Başkanı olduktan sonra gördüğüm bir sıkıntı var. Yıllardır siyasi bir yapı ve alan var, bu alan alttan gelen nesil sürekli ittire ittire bugüne getirdi. Burada 45-50 yaşlarındaki kitle siyaset yapıyor ve altındakiler siyaset yapamıyor. Tabandan gelen nesilleri üst nesiller görmezden geliyor. Eğer bu parti Isparta’da yüzde 50’nin üzerinde oy aldıysa temsil yeteneği buna uygun olması lazım. Entelektüel bir birikimi ve genç kuşak olması lazım.

Bu milletin yüzde 50’si erkek ve yüzde 50’si kadındır. Ben 11 bayanı il yönetimine yazdım. Benim yönetimimin 25’ine yakını üniversite mezunu. Yüzde 50’ye yakını genç nüfus kategorisi içerinde” dedi.

“SEÇİMDEN SONRA İKİNCİ ETABA GEÇECEĞİZ”

Seçime kadar önlerinde kısa bir zaman diliminin kaldığını fakat çalışmalarının bitmeyeceğini bildiren Zabun, “Seçimden sonra ise siyaseti sadece kendi iç dünyamızda ve kapalı kapılar arkasında yapma yerine Isparta’daki tüm dinamikleri içine alan bir yapıda ele alabilecek bütünleştirecek bir yaklaşımla ikinci bir etabımız olacak. Dolayısıyla Bakanlarımızı tekrar getireceğiz. Isparta’da bir sinerji oluşuyor” diye konuştu.

 “GÜNAYDIN ‘NARSİSTİM’ DERKEN NE DEDİĞİNİ BİLMEDEN DİYOR”

Öte yandan Başkan Günaydın’a yüklenmeye başlayan Zabun, uyarılarda bulundu. Günaydın’a narsist yaklaşımlar içinde olduğunu söyledikleri halde bunu marifetmiş gibi ‘Evet narsistim’ diyerek geçiştirdiğini ancak kelimenin anlamını bilmediğini savunan Zabun, şunları söyledi; “Sayın Vekilimiz eleştiri olarak narsist duygularla hareket etme, paylaşımcı ol diyor. Narsist nedir? Kendisini tanrı yerine koyup, kendisine tapan insandır. İkincisi bir psikolojik bir hadisedir. Sayın Günaydın’ı buradan uyarayım. Ne dediğini düşünsün. Narsistlerin öncüsü Mısır’da firavunlardır. Narsistler egoist insanlardır. Dünyada sadece kendileri olduklarına inanırlar. Kin ve nefret beslerler. Yeteneklerini ve başarılarını abartırlar. Tedaviye muhtaç insanlardır. Sayın Günaydın nasıl bunları bilmeden narsistim diyor. Bu memlekette rektörlük yapan birisine sabun köpüğü profesör diyemezsiniz. Bu narsistin bir özelliğidir.

“ŞEHRİN ORTASINA GÜL ANITI YAPTI GELEN

TURİSTLER GÜL MÜ LAHANA MI DİYE DALGA GEÇİYOR”

Sayın Günaydın birçok mühendisi eleştiriyor. 300 yıllık yapı diyor. Onlara kulak tıkamak suretiyle üstüne gidiyor, bu da narsistin bir özelliğidir. Orayı inatla sürdürüyor. Bu da çok yanlış. Ispartalı hemşerilerimizin bir özelliği vardır. Güven duymuyorsa oraya girmez. Orası muhtemelen atıl kalacak bir projedir. Etnografya Müzesi’ne 6 milyon TL para harcanmış. Bunları yaparken kime sordun? Bu aslında narsistin bir özelliğidir. Her şeye kulak tıkıyor.

Şehir merkezine gül heykeli yaptı. Ben çok utandım. Şehre gelen turistler buraya gül mü, lahana mı diyor. Bunu hangi estetik düşünceyle yaptınız? Siz kendi egolarınız tatmin etmek için milletin paralarını kullanıyorsunuz. Ayrıca araştırmadan yapıyorsunuz.

Sayın Günaydın doğru şeyler yaptıysa onu da takdir ederiz.

“BİR DE UTANMADAN SUYA ZAM MI YAPACAKSIN?”

Suyu ucuzlattık, zamsız şehir diye pankartlar asıyor. Bunu söylerken en azından teşekkür etmesi gerekir. Biz iktidar olarak 7 yıl önce 16 milyonluk bir Darıderesi Göleti’ni yapmışız. Sen cazibeli su getirmişsin, bunu kullanıyorsun bir de utanmadan suya zam mı yapacaksın? Bedava su kullanıyorsun bir de zam yapacaksın. Böyle bir şey olmaz.

 “5 YIL GEÇTİ HALEN ISPARTA E BELEDİYECİLİĞE GEÇEMEDİ”

Şehirden gördüğü tepkiyle geri adım attı sustu. ITKM’yle ilgili kanun kitap bilmiyor diyor, 8886 sayılı kanun diyor. Böyle bir kanun yok. Sayın Günaydın şehrin aklıyla dalga geçiyor, şehre kasaba muamelesi yapıyor. Sayın Günaydın kazanırsa orası aynen kalmaya devam edecektir. Esnafa zulüm etmedik diyor, orayı açmamakla esnafa zulüm ettin. Orayı AVM tarzı düşünüyor, şehrin kalbine hançer sokuyorsun. 5 yıl geçti halen Isparta belediyeciliğe geçemedi. Bu şehir bunu hak etmiyor.”

Bu haber 829 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...